Yeni 2018 BMW 3 Serisi 1.5 Dizel ile Gelecek

Ototeknikveri     13 Temmuz 2016 04:56

Dizel, benzinli ve elektrikli olmak üzere geniş motor seçenekleri ile çıkacak yeni 2018 BMW 3 Serisi için hazırlanan yeni görseller aracın nasıl görünebileceğine ışık tutuyor.

Yeni 2018 BMW 3 Serisi 1.5 Dizel ile Gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW elektrikli versiyonu da sunulacak yüksek teknolojili 3 Serisi ile Audi A4, Jaguar XE ve Mercedes C-Class gibi modellerle rekabet etmeyi planlıyor. Yeni 3 Serisi karbon fiber konstrüksiyon teknolojisi ve yeni üç, dört ve altı silindirli motorlarla düşük CO2 emisyonu sunacak. Modelin sadece plug-in hibrit versiyonu değil tam elektrikli versiyonu da çıkacak, böylece Tesla Model 3 ile de rekabet edilecek. G20 kod adlı yeni nesil 3 Serisi şasi teknolojisini değiştiriyor, yeni CLAR mimarisine geçiyor. CLAR ile birlikte karbon fiber konstrüksiyon teknikleri 7 Serisi’ne gelmişti, bu bileşenler 3 Serisi’nde de bulunacak. Kullanılacak hafif materyaller sayesinde 3 Serisi 80 kg civarı ağırlık kaybedecek ve sınıfının en hafif otomobili olacak. Bu sayede otomobilin kıvraklığı da artacak. Bu da XE ve Alfa Romeo’nun Giulia’sı ile rekabet edebilmek için önemli.

 

Motorlara baktığımızda ise küçültülmüş motorların kullanıldığını görüyoruz. Seçeneklerin 1.5 litre üç silindirli benzinli motor ile başlaması bekleniyor. 136 hp gücündeki motor şu anki 318i modelinde de kullanılıyor.

114 hp gücündeki üç silindirli 1.5 litre dizel motor da seçenekler arasında olacak. Serinin kalbi ise farklı güç seçenekleriyle sunulacak 2.0 litre dizel motorlar olacak. Yeni 3 Serisi’ni rakiplerine karşı güçlendirecek olan asıl şey ise elektrikli versiyon. BMW, Tesla Model 3 ile rekabet için elini güçlendirecek tam elektrikli bir çözüm üzerinde çalışıyor.

 

CLAR platformu elektrikli teknolojiler göz önüne alınarak tasarlandı. BMW mühendisleri 90 kWh bir batarya paketi üzerinde çalışıyor, bu batarya paketi 3 Serisi elektrikli versiyonuna (versiyonun eDrive Sport adını alması bekleniyor) 480 kilometre elektrikli sürüş mesafesi kazandıracak.

 

Edrive versiyonunun piyasaya çıkması 2020 yılını bulabilir. Standart versiyonla birlikte ise en azından plug-in hibrit versiyonun da çıkması bekleniyor. Bu hibrit 330e’nin yeni bir versiyonu olacak, 2.0 litre benzinli motorla birlikte 87 hp elektrikli motor kullanacak. Elektrikli sürüş mesafesini arttırmak için batarya paketinin de daha büyük olması bekleniyor.

 

İç kabinde arka kısım bacak boşluğu aks açıklığındaki genişleme sayesinde arttırılmış. Audi ve Mercedes’in yeniliklerine yanıt veren BMW konsolda materyal kalitesini yükseltmiş.

 

3 Serisi’nin gelecek sonbaharda tanıtılması, muhtemelen 2017 Frankfurt Motor Show’da yer alması ve satışlarının 2018 yılında başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo