Mazda SKYACTIV G Vektör Kontrolü (GVC) Teknolojileri Piyasada

Ototeknikveri     14 Temmuz 2016 10:47

Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS taşıt hareket kontrol teknolojileri serisini tanıttı. Çıkışını 2017 Mazda 3 modeli ile yapan G Vektör Kontrolü (GVC) sistemi de artık Japonya’da bulunabiliyor.

Mazda SKYACTIV G Vektör Kontrolü (GVC) Teknolojileri Piyasada
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS konsepti Mazda’nın insan merkezli geliştirme felsefesinin bir başka ürünü. Motor, şanzıman, şasi ve kaportanın entegre kontrolünü sağlayarak, GVC ve SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS sistemleri insan ve makineyi, Japon geleneğine göre söylersek binici ile atını (Jinba-Ittai) bütünleştiriyor. Bir başka deyişle, sürücü otomobili ile daha derin ve gelişmiş bir bağlantı kuruyor. G Vektör Kontrolü motoru şasi davranışını geliştirmek, otomobilin kontrolünü ve biniş konforunu iyileştirmek için kullanıyor. Sistem, motor torkunu direksiyon komutlarına göre uyumlayan, yanal ve boylamasına hızlanmayı ve yavaşlamayı kontrol eden, böylece her tekerlekteki dikey yükü optimize eden dünyanın ilk sistemi.

Böylece çekiş artıyor, sürücü daha güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşıyor. Otomobilin davranışları sürücünün istekleri ile daha iyi uyuşuyor, bu da sürücünün daha az yorulmasını sağlıyor. GVC sarsılmayı da azaltarak konforu geliştiriyor.

Teknoloji tüm yetenek seviyelerinden sürücülere şehiriçi yavaş trafikten yüksek hızlı otoban sürüşüne, virajlı yollara hatta acil durum manevralarına kadar çeşitli sürüş koşullarında yarar sağlıyor. GVC özellikle zorlu zeminlerde (asfaltsız yollar) ya da yağmur, kar gibi koşullardan etkilenen kaygan yollarda başarılı. Bu gibi durumlarda sistem otomobilin idaresini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. GVC esnek bir sistem ve SKYACTIV motora ve SKYACTIV uyumlu şasiye sahip her türlü taşıtta kullanılabiliyor. Yazılım temelli bir sistem olarak otomobile herhangi bir ağırlık eklemiyor, bu da mümkün olduğunca hafif otomobiller yapmaya çok önem veren Mazda mühendislerinin işini kolaylaştırıyor. Sistem Avrupa’da önümüzdeki aylarda yeni modellerde bulunacak.

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo