İkinci Nesil Porsche Panamera: Şık ve Teknolojik

Ototeknikveri     20 Temmuz 2016 04:47

2017 Panamera ile birlikte Porsche Communication Management (PCM) sistemi ve yolculuk esnasında hayatı kolaylaştıran güncellenmiş Porsche Connect sistemi de geliyor.

İkinci Nesil Porsche Panamera: Şık ve Teknolojik
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dört kapılı sedan Panamera’nın iç kabini konforlu ve şık olması ile öne çıkacak. Connect Portal ve Connect Store servisleri ile sürücüler daima internete bağlı kalabiliyorlar. LTE, Wi-Fi erişim noktası, Apple CarPlay desteği ile hem internetten hem de iPhone uygulamalarından yeni 12.3 ekranlı multimedya sistemi üzerinden faydalanılabiliyor. Porsche müşterilerine 10 gb medya depolama alanı, iki SD portu ve bağlanabilirlik seçeneklerini daha da arttıran USB arayüzü sunuyor. Car Connect otomobille ilgili verilere tek uygulamadan erişim sağlıyor, kullanıcı buradan kalan mesafeyi ve gidilen mesafeyi görebiliyor, otomobili uzaktan kilitleyebiliyor ya da yerini bulabiliyor. E-hybrid versiyonunda ise otomobilin ısıtma sistemine, hibrit sistemi bilgilerine ve şarj programlamasına ulaşılabiliyor.

Gerçek zamanlı trafik bilgileri sunan çevrimiçi navigasyon Google Earth ve Google Street View (sokak görünümü) desteği de veriyor. Navigasyon sistemi aynı zamanda otomobilin etrafındaki ya da destinasyonda bulunan otoparklardaki boş park yerlerini tespit edebiliyor.

 

Yeni Porsche Communication Management sistemiyle sunulan çok sayıda hizmetten birisi de uçuş bilgileri. Sürücü uçak kalkış ve varış zamanlarına, kapı ve terminal numaralarına erişebiliyor.

Öte yandan, 2017 Panamera en azından şimdilik Android Auto desteği vermiyor. Porsche daha önce bu konudaki açıklamasında müşterilerinin %70’inden fazlasının iPhone kullandığını, ayrıca Google’ın veri toplama politikasını doğru bulmadıklarını belirtmişti. Bunun çoğunluğu iPhone kullanan ya da iPhone satın alabilecek gelir düzeyindeki Panamera müşterileri için bir sorun teşkil etmeyeceği düşünülüyor ancak yine de fiyatı 100 bin dolardan başlayan bir otomobilde Android özelliğinin eksik olması hayal kırıklığı yaşatıyor.

Son Güncelleme : 21 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo