Skoda Kodiaq, Tour de France Finalinde

Ototeknikveri     21 Temmuz 2016 05:20

Skoda Kodiaq bu yıl yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkacak. Skoda’nın yeni SUV modeli Kodiaq resmi tanıtım öncesinde katıldığı etkinlikler ile gündemde kalmayı hedefliyor.

Skoda Kodiaq, Tour de France Finalinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Kodiaq bu yılki Tour de France yarışlarının finaline misafir olacak. Skoda’nın yeni SUV’si gelecek Pazar günü yarışçıların Paris’in ünlü bulvarı Champs Elysées’deki finişe ulaşmalarına öncülük edecek. Skoda Kodiaq’ın direksiyonunda ise bisiklet meraklıları için ünlü bir isim oturuyor olacak; İrlandalı eski profesyonel bisiklet yarışçısı Stephen Roche. 1987’deki Tour de France’ı kazanan Roche, Skoda’nın marka elçisi. Öte yandan, Skoda Kodiaq’ın yeni fotoğraflarını yayınladı, fotoğraflarda yeni SUV beyaz, gri ve siyah kamuflajla kaplanmış şekilde görünüyor. Kamuflaj Skoda’nın yeni tasarım dilini temsil ediyor ve üç boyutlu desenlerle birlikte tanıtım için özel hazırlandı. 14 bin motif Skoda SUV’nin karakterine dikkat çekiyor. Uzmanların yeni Skoda Kodiaq’ı 21 m2 folyo ile kaplaması 120 saat aldı, kaplamada Tour de France’ın “kırmızı otomobil”ine uygun şekilde “boğa güreşi kırmızısı” (Corrida Red) rengi kullanıldı. “Kırmızı otomobil” Tour de France etkinliğinin seyyar kontrol merkezi olarak kullanılıyor ve yarışın direktörü Christian Prudhomme tarafından kullanılıyor.

Skoda Kodiaq, Tour de France’da kamuflajlı olarak yer alacak, asıl tanıtımı ise 1 Eylül’de Berlin’de yapılacak. Berlin’den bir kaç hafta sonra ise model Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenecek. Kodiaq, Skoda’nın SUV atağının öncüsü niteliğinde. Markanın tipik özelliklerine sahip Kodiaq aynı zamanda özgün bir karakter sergiliyor. Model geniş iç kabini, yüksek fonksiyonelliği ve Skoda’nın “basit ve akıllıca” çözümleri ile dikkat çekiyor.

 

4.7 metre uzunluktaki SUV sınıfının en geniş bagaj kapasitesini sunuyor. Otomobil kişiselleştirilebilir üçüncü oturma sırasına sahip. Geniş kapsamlı bağlanabilirlik seçenekleri, modern sürücü destek sistemleri ve gelecek odaklı multimedya sistemi Skoda Kodiaq’ın öne çıkan özellikleri arasında. Model 2017 yılının başlarında satışa çıkacak.

Kodiaq ismi Alaska’nın güney kıyılarında aynı isimdeki adada yaşayan “Kodiak” ayılarından geliyor. Modelin ebatları, gücü, aile canlısı tarzı ve outdoor becerileri bu ayıları anımsatıyor.

 

Skoda resmi partneri olarak Tour de France’ı on üçüncü kez destekliyor. Marka, puan sınıflandırma lideri tarafından giyilen yeşil üniformanın da bir kez daha sponsoru olacak. Aynı zamanda Skoda yarışın resmi taşıt partneri ve organizasyon için 250 adet, takımlar için 50 adet taşıt sağlıyor. Yaklaşık üç hafta boyunca Skoda filosu toplamda 2.8 milyon kilometre yol yapacak. 103. kez düzenlenen Tour de France’ın yarışmacıları 21 etapta 3519 kilometre kat edecek.

Skoda için bisiklet sporu özel bir önem taşıyor hatta firmanın damarlarında akıyor denilebilir. 121 yıl önce Mlada Boleslav’da firmanın kurucuları Vaclav Laurin ve Vaclav Klement işe bisiklet üreterek başlamışlardı. Bugün ise Tour de France Skoda’nın sponsorluk aktivitelerinin tepe noktasını teşkil ediyor.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo