Mercedes E Serisi All Terrain için Dijital Çizim

Ototeknikveri     25 Temmuz 2016 03:10

Mercedes'in, hafif arazi şartlarına uyumlu E Serisi All Terrain modelinin 2017 yılında yollara çıkacağı kesinlik kazandı.

Mercedes E Serisi All Terrain için Dijital Çizim
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes’in, Audi A6 Allroad modeline rakip olarak hazırladığı E-Class All Terrain 2017’de geliyor. Yeni modelin nasıl görüneceği hakkında fikir veren bir dijital çizim hazırlandı. Tobias Büttner tarafından hazırlanan çizimde modelin daha önce internete sızan casus fotoğraflarından faydalanılmış. E Serisi station modeli temel alınarak geliştirilen yeni modelin, plastik kaplaması, gövde altı koruması, yükseltilmiş süspansiyonu ve yerden yüksekliğinin arttırılması ile zorlu sürüş koşullarına karşı daha uygun bir araç haline gelmesi bekleniyor. 

 

Mercedes E Serisi All Terrain Ekim ayı başında Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Modelin rakibi Audi A6 Allroad, Audi Avant modelinden daha pahalıydı. Bu göz önüne alınarak, Mercedes E Serisi All Terrain modelinin de E Serisi stationdan daha pahalı olacağı düşünülüyor.

 

E Serisi'nin baş mühendisi Michael Kelz’e göre, model standart olarak 4MATIC dört çekişli sürüş sistemiyle gelecek, değişken yükseklikli havalı süspansiyona sahip olacak. Kelz aynı zamanda yeni modelin zorlu yollarda bir crossover ya da SUV kadar güçlü olmayacağını ancak pek çok müşterinin beklentilerini de aşacağını belirtti.

Öte yandan, modelin ABD’de piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Audi A6 Allroad da yine ABD’ye getirilmemişti. ABD’de station modellere olan talep azalırken crossover ve SUV’ler ön plana çıkıyor, bu yüzden Alman üreticiler ülkede güçlendirilmiş station olarak adlandırabileceğimiz “allroad” ya da “all terrain” tarzı modellere yeterince talep olmadığını düşünüyor. Audi’nin ABD’deki bu tipte tek modeli A4 Allroad.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo