Norveç'e Yüzer Sualtı Tünel

Ototeknikveri     26 Temmuz 2016 03:44

Norveç 25 milyar dolar maliyet öngördüğü proje ile yüzer sualtı tünelleri inşa etmeyi planlıyor. Yüzer sualtı tünellerinin 2035 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Norveç'e Yüzer Sualtı Tünel
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Norveç hükümeti 25 milyar dolar bütçe ayırdığı projesi ile ülkenin ünlü fiyortlarının altından geçerek ulaşımı kolaylaştıracak yüzer otoyol tünelleri inşa edecek. Mühendisler bu “sualtı köprüleri” için her iki yöndeki trafiği destekleyecek iki şeritli bir sistem öngörüyor. Normal tünellerin aksine bu tüneller dev şamandıralarla suyun 30 metre kadar altına asılacak, suyun yüzeyinde yüzer konumda olacak şamandıralar tünellere güçlü askılarla bağlanacak. Ülkedeki derin fiyortlar geleneksel tünellerin inşa edilmesini imkansız kılıyor, bazı fiyordların derinliği 2 kilometreye ulaşabiliyor. Bazı fiyordların iki yakası arasında çok uzun mesafe olması ve zorlu iklimsel koşullar nedeniyle için köprü inşa etmek de verimli bir çözüm oluşturmuyor.

Bu tipte sualtı tünelleri daha önce hiç inşa edilmediği için projenin 2035’den önce tamamlanması beklenmiyor. Projenin fizibilite aşaması devam ediyor, eğer mühendisler planların uygulanmasının çok zor olacağını belirlerse ayırılan fon başka bir yere de yönlendirilebilir.

Son Güncelleme : 27 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo