Yeni 2017 Honda Civic Özellikler ve Fiyatlar

Ototeknikveri     29 Temmuz 2016 07:07

Honda’nın yeni İngiltere üretimi Civic modeli kamuflajsız şekilde görüntülendi. İşte 2017 Honda Civic ile ortaya çıkan yeni detaylar.

Yeni 2017 Honda Civic  Özellikler ve Fiyatlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni 2017 Honda Civic bir Auto Express okuru tarafından treyler üzerinde Southampton limanına götürülürken görüntülendi. Yeni modelin sportif bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Yeni Honda Civic’in konsept versiyonu ilk olarak 2016 Cenevre otomobil fuarında tanıtılmıştı. Otomobilin 2017 yılının Şubat ayında satışa çıkması ve fiyatının 18 bin euro’dan başlaması bekleniyor. Modelde yeni 1.0 ve 1.5 litre VTEC turbo motorlar ve yenilenmiş 1.6 litre i-DTEC dizel motor kullanılacak. Yeni Civic, Honda’nın İngiltere’deki -215 milyon sterlin yatırım yapılarak teknoloji ve donanım açısından yeni modelin üretimi için hazır hale getirilen- Swindon fabrikasında üretilecek.

 

Yeni Honda Civic tasarımı

Fotoğraflardan görüleceği üzere, yeni modelde öncekinin yüksek arka kısmının yerini daha alçak bir tavan çizgisi ve eğimli arka pencere almış. Kaput öncekinden çok daha uzun ve konsept otomobildeki sportif ön tamponun yumuşatılmış bir versiyonu kullanılmış.

 

Arkada, konseptin ikiz egzoz borularına üretim versiyonunda da yer verildiği görülüyor. Bu da yeni Civic’in daha hızlı bir Type S modeli de olabileceğini düşündürüyor. Arka lambalarda yine konseptin bumerang şekilli arka lambalarından esinlenilmiş.

İçeride tasarım dış cepheden çok daha geleneksel görünüyor ancak kalitenin ciddi ölçüde arttırıldığı anlaşılıyor. Konsol tasarımı sürücü odaklı olacak şekilde yenilenmiş, merkezi dokunmatik ekran ve dijital kontrol araçlarına yer verilmiş.

 

Honda baş tasarımcısı yeni Civic için ne diyor?

Yeni Civic için hazırlanan konseptin Cenevre’deki tanıtımında Honda baş tasarımcısı Diasuke Tsutamori bu aracın, 2017’nin Şubat ayında piyasaya çıkacak yeni nesil Civic’le ilgili çok iyi fikir veriyor diyordu. Diasuke Tsutamori de Cenevre’de konseptin üretim versiyonuna çok yakın olduğunu, arada neredeyse fark bulunmayacağını da belirtmişti.

 

Yeni model öncekinde eleştirilen özellikleri terk ediyor. Ön kısımda kısa çıkıntılar ve geniş hava girişleri, ayrıca otomobile taze bir görünüm kazandıran yeni LED farlar dikkat çekiyor. 

 

Yan kısımda oyuntulu bir çizgi boydan boya uzanıyor, arka kapı tutacaklarında kırılarak otomobilin arka sağrılarını vurguluyor. Yüksek bagaj kapağı ve alışıldık görüntüyü kısıtlayan spoyler de özellikler arasında. Tsutamori tek parça arka pencerenin manevra yapmayı artık öncekinden daha kolay hale getireceğini savunuyor. Tsutamori’nin Cenevre’deki röportajda açıklaması şu şekildeydi: “Şu anki Civic’in iki zayıf noktası var. Birincisi arkada görüşün kısıtlı olması, diğeri ise arka kısmın yüksekliği. Bu iki zayıf nokta yeni tasarımda ortadan kaldırıldı. Arka spoyleri alçalttık ve kalınlığını azalttık. Pencere artık tek parça, böylece arka görüşü kısıtlayan bir engel yok”.

Yeni 10. nesil Civic Type R düşünülüyor

Özgün C şekilli LED arka lambalar gece otomobili fark edilir kılıyor, ikili egzozlar ise sadece en güçlü Civic Type R versiyonlarında bulunacak. Tsutamori 10. nesil Civic Type R versiyonunu tam olarak doğrulamadı ancak değerlendirme aşamasında olduklarını belirtmiş ve “Civic hatchback Type R için yeterli materyal ve yeteneğe sahip” demişti.

 

Model ilhamını ABD’ye özel Civic Coupe’den alıyor, buna iki kapı ve kullanışlı hatchback tipi arka kapak ekliyor.

 

Tsutamori’nin modelin tasarımıyla ilgili yorumu şöyle: “Geleneksel Avrupa tasarımının sınırlarını zorlayan, etkileyici ve farklı bir dış cephe tasarımı yaratmamız gerektiğini biliyorduk. Sonuçta sportif ve özgün bir tasarımla başarılı sürüş dinamikleri ve esnek kullanım kolaylığını birleştirebildik”.

 

Yeni Civic’te gelişmiş pratiklik ve esnek kullanım

Civic henüz konsept aşamasında olduğu için Cenevre fuarındaki tanıtımda iç kabinde bazı eksikler bulunuyordu. Henüz modelin tüm ayrıntılarını göremesek de, Tsutamori yeni Civic’in rakipleriyle eşit düzeyde pratiklik ve esneklik sunduğunu belirtiyor. Yeni otomobil öncekinden 30 mm daha geniş, 20 mm daha alçak ve 130 mm daha uzun. Büyük tekerlekler ve uzun aks aralığı yeni modelde de devam edecek, yeni Civic sportif ve geniş bir hatchback tipi aile otomobili olacak. Tsutamori modelin bu özelliğini “İnsan odaklı bir yaklaşımla iç kabinin genişliğinde kesinlikle cömert davrandık. Pratiklik her zaman tasarımımızın en önemli faktörü” sözleriyle ifade ediyor.

Son Güncelleme : 30 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo