Kia Rio SUV Hibrit Teknolojisiyle Geliyor

Ototeknikveri     31 Temmuz 2016 11:52

Kia, Nissan Juke ile rakip olacak yeni bir crossover model planlıyor. Yeni model plug-in hibrit sisteme sahip olabilir.

Kia Rio SUV Hibrit Teknolojisiyle Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia yeni Rio süper mini modelini gelecek yıl çıkartacak, popüler kompakt crossover segmentinde yarışacak yeni bir crossover model için de planlar hazır. Rio SUV, gelecek yıl piyasaya çıktığında süper mini kardeşinden daha pahalı olacak. Yeni modelin fiyatının İngiltere'de 14 bin sterlinden başlaması bekleniyor. Yeni küçük Kia crossover plug-in hibrit sistemle gelebilir. Üretici daha önce bir küçük SUV modelin ipucu kampanyasını başlatmış, 2013’te Niro konseptini tanıtmıştı. Şimdi ise firma içinden kaynaklar bu konseptin üretim versiyonunun hazır olduğunu, yeni nesil Rio temel alınarak geliştirilen modelin 2017’de süper mininin hemen ardından gelebileceğini söylüyorlar. Kia Batı Avrupa sorumlusu John Kim, Kia’nın gelecek yıl yeni ürünler çıkartacağını, bunlara yeni Rio ve bir SUV’nin de dahil olacağını açıkladı.

 

Daha yüksek bir sürüş pozisyonu ve daha büyük bagaj sayesinde, yeni model Rio’dan daha pratik olacak. “Kaplan burnu” ön panjur gibi önemli Kia stil öğeleri modelde yer alacak, modelin Juke ile rekabet edebilmesi için sportif dokunuşlar da eklenecek. Küçük SUV dört çekişli olmayacak. Öte yandan, Kia bir plug-in hibrit sistem düşünüyor. Potansiyel olarak, yeni Niro crossover modelindeki elektrikli teknoloji bu otomobildeki 1.6 litre yanmalı motordan daha küçük bir motorla birlikte kullanılacak.

 

Yeni crossover, Kia serisinde Soul’a katılabilir. Soul şu anda tam elektrikli bir versiyona sahip. Modelde 109 hp motor 212 kilometre elektrikli sürüş mesafesi sunuyor. Rio tak-çalıştır hibrit model içten yanmalı motora da sahip olacağı için elektrikli sürüş mesafesi daha kısa olabilir.

 

Stil anlamında, Soul ile karşılaştırıldığında Rio SUV daha yumuşak bir tasarıma sahip olacak. B segmentinde Soul’dan daha geleneksel bir SUV’ye yer olup olmadığı sorulduğunda Kia’nın tasarım şefi Peter Shreyer Soul’un benzersiz bir karakteri olduğunu, bu yüzden yeni bir model için potansiyel bulunduğunu belirtti.

 

Yeni Kia Rio SUV’nin tasarımı yeni Sportage ile benzerlikler içerecek. Shreyer bu konuda “Bir tasarım kimliği yarattık ve gelecek modeller bunu takip edecek” dedi.

 

Modelin önünde alışıldık “kaplan burnu” ön panjurun bulunması, sportif tasarım dokunuşları ile Nissan’ın 2017’de yenilenecek şık Juke modeliyle rekabete girilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo