Seat İbiza SUV ve Kompakt Crossover Hazırlığında

Ototeknikveri     01 Ağustos 2016 07:02

Ateca ile kompakt SUV pazarına giren Seat, önümüzdeki yıl çıkaracağı yeni İbiza SUV ve kompakt crossover modelleri ile atağa kalkmaya hazırlanıyor. a

Seat İbiza SUV ve Kompakt Crossover Hazırlığında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen grubunun sportif modelleri ile ömne çıkan markası Seat, kompakt segment ile giriş yaptığı SUV pazarından daha çok pay kapmayı hedefliyor. Yeni Ateca ile SUV segmentine başarılı bir giriş yapacağının sinyallerini veren İspanyol üretici, bir alt segmentte yani B-SUV pazarında yer alacak yeni bir modelin hazırlıklarını da sürdürüyor. Bununla da  yetinmeyen Seat, bir de Ateca ile bu yeni B-SUV arasında konumlanacak bir kompakt crossover modeli 2017'de yollara çıkartmayı hedefliyor. Yeni B-SUV modelinde önümüzdeki yıl yollara çıkacak yeni kasa İbiza modelinin alt yapısını kullanacak olan Seat, aracın tasarımında ise Ateca'nın yolundan gidecek. Şık ve sportfi bir tasarıma sahip olması beklenen model için elektronik ortamda hazırlanan tasarımlar araca ışık tutuyor.

Yeni Ibiza 2017’de Cenevre otomobil fuarında tanıtılacak. Kompakt crossover ise Ibiza’dan bir kaç ay sonra muhtemelen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda izleyicilerin karşısına çıkacak. Seat yakın gelecekte bir kompakt crossover çıkartacağını onaylıyordu, yeni gelen fotoğraflar bu modelin neye benzediğinin ağır kamuflajla gece test ediliyor olmasına karşın anlaşılmasını sağlıyor. En çok dikkat çeken aracın standart modellerden çok da yüksek olmadığı. 

Seat kompakt CUV Volkswagen Grubu’nun MQB platformunun kısa bir versiyonunu kullanıyor. Önden çekişli sürüş sistemi standart olacak ancak söylentilere göre daha güçlü motorlarla birlikte dört çekişli sürüş sistemi de sunulabilir. Gelecekte sportif bir Cupra versiyon çıkması da olasılıklar dahilinde. Otomobilin geliştirme süreci ilerledikçe daha net fotoğraflar gelmesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo