Nissan Qashqai Satış Başarısı ile Dikkat Çekiyor

Ototeknikveri     07 Ağustos 2016 09:02

Yaklaşık 80 bin adet satışıyla Türkiye’de en çok satan SUV olma özelliğini sürdüren Qashqai, 10’uncu yılını da lider olarak sürdürüyor.

Nissan Qashqai Satış Başarısı ile Dikkat Çekiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Crossover segmentinin yaratıcısı Qashqai, 2006 yılında lanse edildiğinden beri Nissan’ın Avrupa’da ve Türkiye’de en çok ses getiren modeli oldu. Yaklaşık 80 bin adet satışıyla Türkiye’de en çok satan SUV olma özelliğini sürdüren Qashqai, 10’uncu yılını da açık ara liderlikle kutluyor. 2007 yılından bugüne kadar Avrupa’da 2.5 milyonun üzerinde üretim başarısı gerçekleştiren Qashqai, Türkiye’de ise yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği 7 bin 833 adet satışla birlikte yaklaşık 80 bin tüketicinin tercihi ile segmentinin tartışmasız lideri oldu. Qashqai aynı zamanda yaklaşık 300 farklı model arasında en çok satan 20 araç arasında yerini almayı başardı.

 

Avrupalı tüketicilerin beklentilerini karşılamak üzere Nissan’ın İngiltere’de bulunan tasarım ve teknoloji merkezlerinde geliştirilen Qashqai, Japon markanın Avrupa’daki en çok üretilen modeli olma özelliğini taşıyor. Sunderland fabrikasında her 62 saniyede bir banttan inen Japon otomobil devinin amiral gemisi, 2015 yılının Eylül ayında İngiltere’de yarım milyon adetlik üretim barajını en kısa sürede aşan otomobil olma özelliğini elde etti.

Nissan Türkiye Genel Müdürü Sinan Özkök 10 yıldır Türkiye’nin değişmeyen tercihi Qashqai hakkında, “Yeni bir segmentin öncüsü olan Qashqai, Nissan markasına Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de ivme kazandırdı. Ülkemizde en çok tercih edilen SUV olma özelliğini açık ara elinde bulunduran Qashqai, cesur tasarımı ve segment lideri teknolojisiyle Türkiye’de amiral gemimiz olarak Nissan’ı yeni başarılara taşımaya devam edecek.“ ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo