2018 BMW 3 Serisi İç Kabini Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     08 Ağustos 2016 04:12

BMW’nin en çok satan modeli olan 3 Serisi'nin yeni nesli Münih’te görüntülendi. Bu kez ortaya çıkan fotoğraflarda aracın iç kabininden de görüntüler var.

2018 BMW 3 Serisi İç Kabini Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Münih'te görüntülenen yeni kasa BMW 3 Serisi prototipi geliştirme çalışmalarının başlarında olduğu için kaporta panelleri önceki modelden alınmış ve bu yüzden dış cepheyle ilgili söyleyecek çok fazla bir şey yok. Şu aşamada iki nesil arasında boyut farkı olup olmadığı pek anlaşılamıyor. BMW kabinin arka kısmında daha fazla bacak boşluğu sağlamak için aks aralığını arttıracağı gelen bilgiler arasında. Önden çekişli 1 Serisi sedan şu an sadece Çin’de piyasaya sürülüyor ancak BMW en küçük sedan modelini CLA ve A3 Sedan modellerine rakip olarak tüm dünyada satmaya başlarsa, iki modeli farklılaştırmak için yeni 3 Serisi Sedan’ın boyutu büyüyecektir.

Prototipe geri dönecek olursak, Münih’te görüntülenen otomobilin iç kabini de ortaya çıktı. İlk bakışta kabin tamamen önceki modelden alınmış gibi görünüyor ancak sonradan değişiklikler fark ediliyor. Kontrol panelindeki analog düğmelerin yerini dijital bir ekran almış gibi görünüyor. Buradan 3 Serisi G20’nin en azından opsiyonel bir özellik olarak dijital kontrollere geçiş yapabileceğini tahmin ediyoruz.

Ayrıca, orta konsoldaki butonlar ve kollar önceki model ile tam olarak aynı değil. Prototipin henüz son aşamaya gelmediğini göz önüne alırsak, ilerleyen zamanlarda iç kabinde bu fotoğraflarda göremediğimiz başka değişiklikler de olabilir.

 

2017’nin sonlarında gelmesi beklenen yeni 3 Serisi BMW’nin CLAR platformuna geçecek. Bu platform 7 Serisi ve Ocak’ta tanıtılacak yeni 5 Serisi’nde de kullanılacak. Platform değişikliği, boyutu büyüse bile otomobili hafifletecek.

2019’dan itibaren, 3 Serisi Sedan Meksika’da BMW’nin yeni 1 milyar dolarlık San Luis Potosí fabrikasında da üretilecek. Station versiyonun ise yeni neslinin ABD’ye gelmeyeceği konuşuluyor ancak şu anki model Haziran 2019’a kadar üretimde kalacak.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo