Porsche Cayenne Coupe, BMW X6 ile Rekabet Edecek

Ototeknikveri     09 Ağustos 2016 01:44

Porsche giderek büyüyen niş segmenti yakalayabilmek için bir Cayenne Coupe üretme hazırlığında. İlk gelen bilgilere göre model elektrikli aktarmaya sahip olacak.

Porsche Cayenne Coupe, BMW X6 ile Rekabet Edecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dijital çiziminde görülen şık SUV, BMW X6 ve Mercedes GLE Coupe'nin yanında, yeni Range Rover Sport Coupe ile de rekabet edecek. Ayrıca Audi tarafından pazara sunulma hazırlığında olan Q8 modeli de yeni Porsche SUV'nin hedefinde yer alacak.Modelin 2018 Cayenne’i temel alması, motorlarını da bu model ile paylaşması bekleniyor. 2018 Cayenne’in motor serisi turboşarjlı benzinli ve dizel modeller, bir hibrit seçenek ve elektrikli güç aktarım mekanizmaları içerecek. Modelde ilk olarak Porsche Mission E konseptinde görülen elektrikli sistemi kullanılacak. Geçen ay Land Rover’ın Range Rover Sport Coupe modelini elektrikli yapabileceği, böylece giderek katılaşan emisyon standartlarına alternatif sunabileceği ortaya çıkmıştı. Porsche de kendi elektrikli sistemiyle Land Rover’a rakip olabilir.

 

Firmanın elektrikli güç aktarım mekanizmalarına ilgisi açık. Mission E konseptinin üretim versiyonu hazırlanıyor ve 2020’de piyasaya çıkması planlanıyor. Şu ana kadar Porsche başka elektrikli modellerin çıkacağını onaylamadı ancak piyasa trendleri yeni elektrikli modeller gelebileceği söylentilerini güçlendiriyor.

 

Porsche Cayenne Coupe elektrikli güç aktarım mekanizmaları teknolojisini 2018’de çıkacak Audi Q6 e-tron’u temel alarak geliştirebilir. Konsept Q6 üç motordan güç alıyordu, motorların birisi önde bulunuyor ve ön tekerleklere güç veriyor, diğer ikisi ise arkada bulunuyor, arka tekerleklere güç veriyordu. Benzer bir düzenek modelin son halinde de yer alacak.

 

Porsche hangi teknik seçeneği tercih ederse etsin, elektrikli bir Cayenne modelinin zorlu rekabetle karşılaşacağı kesin. Jaguar da kısaltılmış bir F-Pace kaportası ile kendi elektrikli SUV modelini test ediyor, Tesla Model X ise ABD’de artık satışta ve benzer modeller için çıtayı belirledi.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo