2017 MINI Countryman’den Yeni Görüntüler

Ototeknikveri     09 Ağustos 2016 05:21

Daha büyük ve daha geniş yeni nesil Countryman 2016 yılının sonuna doğru tanıtılacak. Tanıtım öncesinde modelden yeni görüntüler geldi.

2017 MINI Countryman’den Yeni Görüntüler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

MINI’nin ürün serisindeki yenilenmenin son ayağı olan Countryman’in yeni nesli 2017’de piyasada olacak. Model bu kez çok az kamuflajla görüntülendi. Countryman ilk kez 2010 yılında piyasaya çıkmıştı, şu an ise markanın ürün serisindeki en eski model. Yeni ikinci nesil crossover otomobilin prototipleri üzerinde son testler yapılıyor. Yeni gelen fotoğraflarda artık modelin nasıl görüneceği daha belirgin şekilde ortada. Stilde çok çarpıcı bir değişiklik yok. Countryman hala çok satan bir model ve bulunduğu segmente talep çok yoğun, bu yüzden tasarımda radikal bir değişime gerek duyulmuyor. Son gelen casus fotoğraflarda ön kısmın kare formunu koruduğu ancak diğer MINI’lerden daha kaslı durduğu görülüyor. Yan profil şu anki model ile çok benzer, tavan çizgisi daha eğimli, otomobilin sağrıları ise daha iri. Tekerlek bombeleri ve alt gövde kaplaması modelin crossover stilini pekiştiriyor.

 

Yeni modelin en önemli değişikliklerinden birisi boyutunda yaşanacak. Yeni UKL1 modüler platformuna geçişle birilikte otomobilin uzunluğu 4.2 metreye yaklaşacak, bu da iç kabinin daha geniş olacağı anlamına geliyor. MINI ürün serisini yediden beşe indirdi ve artık ürünlerini daha rahat farklılaştırma imkanına sahip.

Yeni Countryman Clubman ve hatch ile aynı üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlara sahip olacak. Giriş seviyesi Cooper üç silindirli 1.5 litre turbo motorla gelecek, Cooper S 2.0 litre turbo ile, en üst seviye John Cooper Works ise 228 hp motor ile sunulacak.

 

MINI, ana firması BMW’nin plug-in hibrit teknolojisini de alabilir. Yine UKL1 platformunu kullanan 2 Serisi Active Tourer PHEV ve yeni çıkacak X1 modellerinde de bu teknoloji bulunuyor.

 

Yeni Countryman’in bu yılki Paris otomobil fuarında görülmesi beklenmiyor. Modlein tanıtımı Kasım ayında Los Angeles’daki fuarda yapılabilir.

Son Güncelleme : 09 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo