VW Golf SUV T-Roc 2018'de

Ototeknikveri     11 Ağustos 2016 11:46

Volkswagen Golf ve Tiguan arasındaki boşluğu T-Roc konsepti ışığında geliştireceği yeni bir SUV/crossover model ile doldurmaya hazırlanıyor.

VW Golf SUV T-Roc 2018'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dizel motorlarında yaşadığı emisyon skandalıın etkilerini hızlı bir şekilde geride bırakmaya başlayan Volkswagen, daha önce planladığı yeni model çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. En çok satılan modeli Golf'ün farklı versiyonları ile ulaştığı kitleyi genişletmeyi amaçlayan VW, güncellenecek Golf üzerinde geliştireceği crossover/SUV model ile Tiguan ile bu model arasındaki boşluğu dolduracak. Alman üretici için Golf'e oranla daha yüksek bir fiyat ile satılabileceğinden katma değeri daha fazla bir ürün olacak yeni Golf SUV, büyük ihtimalle isminde T-Roc takısını alacak. Volkswagen tarafından 2014 yılında sergilenen T-Roc konsepti, ışığında gerliştirilecek yeni model, MQB platform alt yapısında yükselecek. 

Motor gamını yeni Golf'ten alacak modelde, 1.0 TSi ile 1.5 TSi küçük hacimli benzinli seçenekler olarak yer bulacak. Dizel seçenek ise Volkswagen Grubu'ndaki 1.4 TDi ve 1.6 TDi ünitelerin yerini alacak yeni 1.5 TDi olacak. 2.0 litrelik dizel ve benzinli motor seçeneklerinin de sunulacağı yeni Golf SUV'de DSG şanzıman opsiyonu da sunulacak. 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ise yüksek hacimli motor seçenekleri ile birlikte yer bulacak.

 

Golf'ün crossover versiyonu olarak nitelendirilen yeni Golf SUV (Golf T-Roc) 2018 yılında gün yüzüne çıkacak.

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo