VW Crafter Artık MAN TGE

Ototeknikveri     14 Ağustos 2016 08:00

MAN, hafif ticari araç pazarına Volkswagen'in yeni nesil Crafter modelini klonlayarak giriyor.

VW Crafter Artık MAN TGE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pek fazla gündeme gelmese de, Volkswagen Grubu’nun ağır vasıta piyasasında dev bir varlığı var. Firma dünyanın en büyük kamyon üreticileri İsveçli Scania ve Alman MAN markalarının çoğunluk hisselerine sahip. MAN, Volkswagen ile bağlantısını yeni bir piyasa segmentine girmek için avantaj olarak kullandı, bunun için de yeni VW Crafter artık MAN TGE adı ile satılacak. Şimdiye kadar MAN serisi 7.5 ton ağırlık kategorisinden başlıyordu. Yeni TGE ise daha hafif ve 3.0 – 5.5 ton kategorisinde. TGE ile Crafter arasındaki farklar sadece ön panjur ve bazı küçük detaylar. MAN henüz onaylamasa da, modelin Crafter ile aynı fabrikada, Polonya’da üretilmesi bekleniyor.

 

Modelin gücü tek ya da ikili turboşarjlarla sunulan, 2.0 litre, dört silindirli dizel motordan geliyor. Güç çıkışları ise 102 hp – 177 hp arasında değişiyor. Ön, arka ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri altı kademe manuel standart vites ve sekiz kademe otomatik vites seçeneği ile sunuluyor.

Şimdilik, MAN TGE modelini nakliyat ve inşaat sektörlerine sunmayı hedefliyor. Panel van gövde iki farklı aks aralığı, üç farklı taşıt uzunluğu ve üç farklı kaporta yüksekliği seçeneğine sahip. En büyük seçenekte kaporta (18.3 m3 kapasiteye sahip. Bu arada, şasi kabini de tek ya da çift kabin olarak tercih edilebiliyor.

 

Modelin üretimi 2017 yılı Nisan ayında başlayacak ve sonbahar aylarında Avrupa’da satışta olacak. Modelin ABD’de piyasaya sürülüp Ford Transit ve Ram ProMaster ile rekabet etme ihtimali de var ancak bu pek güçlü bir ihtimal değil.

 

1980 MAN G-Series kamyon, Crafter/TGE’nin de büyük babası sayılan VW LT modelini temel alan bir kabin kullanmıştı. Bu da, tesadüf de olsa, MAN ile Crafter arasındaki eski bağlantılardan birisi.

Son Güncelleme : 14 Ağustos 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir70995 güzel görünüyor fakat crafter motoru kesinlike tavsiye etmiyorlar hafif ticari fort kullanıyorum bu yüzden çekimserim araştırmadayım

    01 11 2019 12:11 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo