EuroNCAP Testlerinde Dikkat Çeken Sonuçlar

Ototeknikveri     31 Ağustos 2016 03:21

En yeni Euro NCAP çarpışma testi sonuçları yayınlandı. Yeni Scenic ve Levorg NCAP testlerinden beş yıldız alarak listenin tepesine yerleşti.

EuroNCAP Testlerinde Dikkat Çeken Sonuçlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Testlerdeki en önemli yeni modellerden birisi yeni Renault Scenic oldu. Fransız marka güvenli otomobiller üretmesi ile tanınıyor ve yeni modelin beş yıldızlı güvenlik notu ile bu imajı pekiştireceği kesin. Model çocuk yolcu korumasında %82, yetişkin yolcu korumasında %90 not aldı. Subaru Levorg bir yıldır piyasada ancak satışları iyi gitmiyor, bu yüzden Euro NCAP çarpışma testlerinde çok önemli olarak görülmüyordu. Buna rağmen, model beş yıldızlı tam not aldı, %92 yetişkin yolcu koruma, %83 çocuk yolcu koruma notları ile etkileyici bir performans sergiledi.

 

Hem Scenic hem Levorg “güvenlik asistanı” kategorisinde ise düşük not aldılar. Bu kategoride kör nokta uyarısı ve otonom fren gibi çeşitli aktif güvenlik özellikleri test ediliyor. Renault Scenic bu kategoride %59 not alırken, Levorg da %68’de kaldı. Yine de bu kategorideki düşüş modellerin genel notunu düşürmeye yetmedi.

Güvenlik donanımları açısından eksikleri bulunan iki model ise yeni Kia Niro ve Toyota Hilux. Bu iki model de NCAP’in yeni iki kademeli değerlendirme sistemine tabi tutuldu, bir kez opsiyonel güvenlik donanımı ile bir kez de standart donanım ile test edildi. Niro ve Hilux opsiyonel güvenlik paketleri ile test edildiklerinde beş yıldız aldılar ancak standart donanım testinde Niro dört yıldıza düştü, Hilux ise üç yıldızda kaldı.

Bu otomobillerde güvenlik donanımlarının pek çoğu opsiyonel olarak sunuluyor. Örneğin Niro hız asistanı ve şerit asistanını standart olarak sunuyor ancak otonom fren opsiyonel listede yer alıyor. Hilux modelinde ise bu özelliklerin hiçbirisi standart sunulmuyor, güvenlik paketini ayrıca sipariş etmek gerekiyor.

Bu otomobiller ikili çarpışma testi notları ile Suzuki Baleno’yu takip ediyor ancak sistem tartışmalı. Otomobilin sadece standart güvenlik özellikleri ile test edilmesi gerektiğini savunanlar da var.

 

Bu özellikler dışında Niro ve Hilux için haberler iyi, iki model de yetişkin ve çocuk yolcu korumasında güçlü skorlar elde ettiler.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo