Opel Mokka X İspanya’da Üretime Girdi

Ototeknikveri     31 Ağustos 2016 05:56

Opel Mokka 600 bin adet satışı geride bırakırken, Mokka X de İspanya’da üretime girdi.

Opel Mokka X İspanya’da Üretime Girdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel Mokka dört yılda en popüler yarı kompakt crossover modellerden birisi haline geldi. Şimdi ise yeni bir model, daha doğrusu bir güncelleme var ve İspanya’nın Zaragoza kentindeki fabrikada üretime girdi. Montaj hattından inen ilk Mokka X’in fotoğrafı yayınlandı. İlk üretilen otomobil tanıtımda da gördüğümüz altın rengine sahip. Fabrikadaki tüm çalışanlar fotoğrafta yer aldı, onlara Opel CEO’su Dr. Karl-Thomas Neumann da katıldı. Neumann aynı zamanda otomobili süren ilk kişi oldu. Mokka Avrupa’da 600 bin adetten fazla sattı ve muhtemelen Opel’in kendisi bile talebin bu kadar yüksek olmasına şaşırıyor. Model aslında Güney Kore’de üretildi ve geliştirildi ancak daha etkin bir tedarik ağı için modelin üretimi İspanya’ya kaydırıldı.

 

Geniş kapsamlı bir güncelleme niteliğindeki Mokka X, 2016 Cenevre Otomobil Fuarı'nda Mart ayında tanıtılmıştı. Modelin adının Mokka “X” olmasını Opel şöyle açıklıyor; gelecekte çıkacak tüm crossover ve SUV modellerin isimlerinin sonuna ayrı bir harf eklenecek, böylece bu modeller standart hatchback ve sedan versiyonlardan farklılaştırılacak. Ayrıca otomobil eski Mokka’dan tamamen farklı bir kimliğe sahip.

 

Ön kısımdan başlayarak, tam LED farlara, yeni bir ön panjura ve lüks görünümlü bir tampona yer verildiğini görüyoruz. Yeni renkler ve tekerlek seçenekleri de bu lüks faktörüne katkıda bulunuyor.

 

İç kabinde yumuşak dokunuşlu materyaller ve konsolda gelişmiş ergonomi ile karşılaşıyoruz. Yeni 8 inç IntelliLink sistemi mobil cihazlar için Apple CarPlay ve Wi-Fi erişim noktası özellikleri ile geliyor. Mokka X Almanya’da 18 bin 990 euro fiyatla satışa çıktı.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo