Yeni Kia Rio 2017 Özellikleri ve İlk Detayları

Ototeknikveri     01 Eylül 2016 03:18

Yeni nesil Kia Rio, Paris Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde gün yüzüne çıktı. Yeni 2017 Rio, büyüyen boyutları ve şık tasarımı ile artık daha iddialı.

Yeni Kia Rio 2017 Özellikleri ve İlk Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dördüncü nesil yeni Kia Rio için dünya prömiyeri 29 Eylül’de Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak. Yeni model fuardan önce bir dizi fotoğrafla gün ışığına çıktı. Fotoğraflarda modelin yenilikçi dış cephe ve iç kabin tasarımı görülüyor. Yeni Rio’nun tasarımı Kia’nın Almanya ve Kaliforniya’daki tasarım merkezlerinde firmanın Kore’nin Namyang şehrindeki global tasarım merkeziyle yakın işbirliği içerisinde gerçekleştirildi. Yeni Rio’nun görünümü düz çizgiler ve yumuşak yüzeylerle öne çıkıyor, bu da otomobile farklı ve özgüvenli bir görünüm katıyor.

 

Yenilikçi dış cephe tasarımı

Ön kısımda, Rio Kia’nın “kaplan burnu” ön panjuruna sahip, ön panjur boydan daralırken eni genişletilmiş. Entegre ikili fonksiyonlu projeksiyon farlar da yine öncekinden daha dar ve daha oyuntulu. Farlar U şekilli bir LED ışık imzası yansıtıyor. Ön kısımda sis lambalarının ön tampondaki konumu da değiştirilerek daha dışa doğru alınmış, böylece daha sağlam bir genel görünüm elde edilmiş. Yeni Rio’nun 5 mm genişlemesi de (toplam 1725 mm) bu görünümde pay sahibi.

Profilde, dördüncü nesil Rio’nun uzatılmış ve daha dengeli duruşu uzun bir kaput ve ön sarkıntı, 10 mm daha uzun aks aralığı (2580 mm), daha ince ve dik bir C sütunu, ayrıca daha kısa bir arka sarkıntı ile sağlanmış. Toplamda, yeni otomobil selefinden 15 mm daha uzun (artık 4065 mm) ve yüksekliği 5 mm daha kısa. Düz, net şekilde belirlenmiş çizgiler otomobilin omuz uzunluğu boyunca akıyor ve kapılara ulaşıyor, bu da otomobilin kendinden emin duruşunu pekiştiriyor.

Rio’nun arka kısmı artık daha dik, arka pencere neredeyse dikey ve arka sarkıntı daha kısa. Panjurdan farlara ve kapıların üstlerine doğru akan düz çizgi otomobilin arkasında da devam ediyor, daha ince ve oyuntulu arka lambalarla buluşuyor. Arka lambalar ok şeklinde LED ışık imzasına sahip. Otomobilin geniş görünümlü yüzü gibi, arka tasarım da daha güçlü bir görünüm sunuyor.

 

Modern ve sürücü odaklı kabin

Yeni Kia Rio sürücü ve yolculara daha modern bir kabin tasarımı, heykelsi formlar ve daha ergonomik bir yerleşim sunuyor.

 

Dış cephede olduğu gibi içeride de düz çizgiler konsolun genişliği boyunca akıyor ve iç kabinin şeklini karakterize ediyor, böylece kabin daha geniş ve ferah bir görünüm kazanıyor.

Konsolun açısı sürücüye doğru ayarlanmış, merkezinde yeni multimedya sistemi, “kayar” bir HMI (insan – makine arayüzü) ve Rio’nun ses, navigasyon ve bağlantı sistemlerini kontrol eden dokunmatik ekran bulunuyor. Yeni arayüz Kia’ya orta konsoldaki butonların sayısını azaltma imkanı vermiş.

 

Yeni Rio siyah ya da gri renklerde kumaş ve yapay deri koltuk döşemesi seçenekleri ile geliyor. Dileyen müşteriler Rio’yu “Red Pack” yani “Kırmızı Paket” ile birlikte sipariş ederek siyah ve kırmızı tonlarında yapay deri koltukların tadını çıkartabiliyor. Kabinde daha modern bir görünüm için parlak siyah ve metalik detaylar da kullanılmış.

 

Üretim yıl sonunda başlıyor

Yeni Rio müşterilere sınıfında lider düzeyde pratiklik ve güvenlik teknolojileri, en yeni bağlanabilirlik özellikleri, daha iyi biniş ve sürüş deneyimi sunacak.

 

Kia Rio, Koreli üreticinin dünya çapında en çok satan modellerinden birisi. Model 2015’te 473 bin adetten fazla sattı. Yeni nesil ise Avrupa için 2016 yılı sonunda üretime girecek, diğer bölgeler için üretim zamanlaması daha sonra açıklanacak.

 

Kia’nın Paris Otomobil Fuarı'ndaki basın konferansı 29 Eylül’de (Orta Avrupa Saati ile) 14:45’te başlayacak. Kia standı Paris fuarının Versailles kapısında 3 no’lu koridorda bulunacak.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo