Yeni Mercedes-AMG GLC 43 Coupe Paris’e Geliyor

Ototeknikveri     01 Eylül 2016 04:11

Yeni Mercedes-AMG GLC 43 Coupe çift turbo V6 motora sahip bu sayede aracın saatte 100 km’ye çıkış hızı Macan GTS ile aynı Jaguar F-Pace S'den ise daha iyi.

Yeni Mercedes-AMG GLC 43 Coupe Paris’e Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Mercedes-AMG GLC 43 Coupe markanın giderek büyüyen performans modelleri serisine katılarak serinin amiral gemisi olacak. Modelin tanıtımı 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak, satışlar ise Aralık ayında başlayacak. GLC 43 Coupe GLC 43 SUV ve C 43 serisi gibi diğer “43” modellerinde de bulunan çift turboşarjlı 3.0 litre V6 motor ve dokuz kademe otomatik vites kullanacak. Motorun çıkış gücü 362 hp, tork değeri ise 520 Nm. Modelde ayrıca Mercedes’in 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi bulunuyor. GLC 43 Coupe, 4.9 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabiliyor. Bu rakam Porsche Macan GTS ile aynı, Jaguar F-Pace S modelinden ise daha hızlı. Maksimum hız ise saatte 250 km. Yakıt tüketimi 100 km’de 8.3 litre, CO2 emisyonu 192 g/km.

Bir AMG modeli olduğu için, GLC 43 Coupe spor direksiyon ve beş modlu Dynamic Select sürüş sistemiyle geliyor. Standart havalı süspansiyon ise off-road sürüşte biniş yüksekliğinin arttırılabileceği anlamına geliyor. Modelde ayrıca sportif bir sürüş için 4MATIC dört çekişli sürüş sistemi sunuluyor.

 

Sportif tema dış cephe ve iç kabin stilinde de devam ediyor. Dışarıda, GLC 43 Coupe tıknaz bir ön tampon, küçük ancak eğimli bir spoyler, dörtlü krom egzoz boruları ve 19 inç alaşım tekerlekler ile geliyor.

İç kabinde ise müşteriler metal pedallar, orta konsolda karbon fiber efekti, koltuk dikişlerinde ve emniyet kemerlerinde kırmızı tonları gibi şık detaylarla karşılaşacak. Donanımda suni deri spor koltuklar, spor direksiyon ve kontrol paneli ekranında yarış etapları zaman göstergesi de yer alıyor.

 

Yeni Mercedes-AMG GLC 43 Coupe tanıtımı 2016 Paris Otomobil Fuarı'nda 28 Eylül’de yapılacak. Satışlar Aralık ayında başlayacak. Fiyatlar henüz duyurulmadı ancak GLC Coupe standart GLC’den 6 bin Euro kadar daha pahalı, 43 Coupe’nin fiyatı da yaklaşık 40 bin Euro'dan başlayabilir.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo