Porsche Macan Turbo'ya Yeni Performans Paketi

Ototeknikveri     01 Eylül 2016 04:56

Porsche Macan’ın ikili turboşarjlı 3.6 litre V6 motoru 40 hp ekstra çıkış gücü kazanıyor, model Carrera’dan 0.2 saniye daha kısa sürede sıfırdan saatte 100 km’ye çıkabilecek.

Porsche Macan Turbo'ya Yeni Performans Paketi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Porsche Macan Turbo şimdi 434 hp çıkış gücü sunan performans paketi ile geliyor. Otomobilin ikili turboşarjlı 3.6 litre V6 motoru aynı zamanda 50 Nm tork artışıyla 600 Nm tork değerine ulaşıyor. SUV 4.4 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza ulaşabiliyor. Bu rakam standart Macan Turbo’dan 0.4 saniye, Porsche 911 Carrera’dan saniyenin onda ikisi kadar daha hızlı. Macan Turbo’nun performansı daha geniş bir maksimum tork aralığı ile daha kolay erişilebilir hale geliyor. Maksimum tork 1500 rpm – 4500 rpm arasında elde edilebiliyor, maksimum hız ise saatte 265 km’den 271 km’ye çıkmış. Performans paketi eklenen Macan Turbo otomobiller aynı zamanda yeni spor egzoz sistemi ve otomobilin aktif süspansiyon yönetim sistemi için (PASM) özel şasi ayarları sayesinde 15 mm alçaltılmış biniş seviyesi ile geliyor.

Daha fazla kişiselleştirme isteyen müşteriler otomatik seviyelendirme ve yükseklik ayarı özellikli havalı süspansiyon tercih edebiliyorlar. Bu ayar Turbo’yu 10 mm alçaltıyor. Otomobilin ön disk frenlerinin boyutları 30 mm büyütülmüş ve 390 mm olmuş, altı pistonlu kaliperler ilave durma gücünü belirtmek için kırmızı renkte boyanmış.

En odaklanmış şasi ve güç aktarım mekanizması ayarı için ise Porsche’nin Sport Chrono paketi sunuluyor. Sport Plus modunda vites değiştirme zamanları -yedi kademe PDK viteste- minimize ediliyor, tork aralığı ise en üst düzeye çekiliyor.

Ayrıca, Turbo Exterior paketini seçenler dinamik LED farlar, ekstra siyah süslemeler ve telleri parlak siyah 21 inç 911 Turbo tasarımlı alaşım tekerleklerden faydalanabiliyor. İç kabinde ise Turbo Interior Package ile birlikte siyah deri ve Alcantara koltuk döşemeleri, ayrıca karbon fiber süslemeler geliyor.

 

Satışa çıkan Macan Turbo performans paketinin fiyatı standart Turbo’dan 5 bin 533 sterlin daha pahalı; 68 bin 73 sterlin. İlk teslimatlar bu yılın sonuna doğru başlayacak.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo