Yeni Skoda Kodiaq için 240 hp Çift Turbo Dizel Motor

Ototeknikveri     02 Eylül 2016 03:53

Skoda Kodiaq SUV için çift turbo dizel bir versiyon çıkartmayı planlıyor. Sportline ve Scout donanım seviyelerinin Kodiaq modeline taşınması da planlar arasında.

Yeni Skoda Kodiaq için 240 hp Çift Turbo Dizel Motor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, ilk olarak Passat ve ardından yeni Tiguan'da yer verdiği 240 hp güç üreten 2.0 litrelik dizel motorunu grubun diğer markalarında da kullanmaya başlıyor. Bu gelişmenin ışığında yeni Skoda Kodiaq, 2017 yılı içinde güçlü bir dizel versiyona kavuşacak. Firmanın Ar-Ge yöneticisi yakın zaman önce bu versiyonu test ettiğini itiraf etti. Modelin ilk çıkışında en güçlü Kodiaq versiyonu 190 hp dört silindirli turbo dizel motora sahip olacak, buna dört çekişli sürüş sistemi ve DSG vites eşlik edecek. Planlanan versiyon ise bundan daha güçlü olacak. Çift turbo dizel versiyon Sportline ve Scout donanım seviyeleri ile birlikte gelebilir. 

 

Skoda CEO’su Bernhard Maier firmanın standart serinin yanı sıra Sportline ve Scout gibi donanım seviyeleriyle de ilgilendiğini onayladı. Maier “Bu donanım seviyelerini diğer modellerimizde başarıyla uyguladık. Bunu yeni Kodiaq’ı da kapsayacak şekilde genişletmemek için bir sebep göremiyorum” dedi.

 

Yeni motorun üst donanım seviyeleri Sportline ve Laurin & Klement ile olduğu gibi, dört çekişli sürüş sistemi ve DSG vites ile kısıtlı olması bekleniyor. Bu versiyon ile Kodiaq’ın fiyatı 48 bin Euro seviyesinin üzerine çıkabilir. Bu da otomobilin beklenen 27 bin Euro'luk başlangıç fiyatının çok üzerinde bir rakam.

 

Skoda Kodiaq'ın ilk olarak çıkacak tüm motor seçeneklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 02 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo