2017 Mazda 3 Resmi Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     07 Eylül 2016 04:13

Makyajlanan 2017 Mazda 3, yeni görünümü, G-Vectoring Control teknolojisi, süspansiyon ayarları ve elektrikli park freniyle iddialı geliyor.

2017 Mazda 3 Resmi Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mazda 3’ün ön kısmı güncellenen marka kimliğini taşıyor ve modeli CX-3 gibi serideki diğer modeller ile yakınlaştırıyor. Uyumlanabilir LED teknolojili farlar köşeli bir tasarıma sahip ve krom ön panjur çevresine daha yumuşak şekilde entegre edilmiş. Tamponda da bazı detaylar yenilenmiş.Arka tamponda ufak değişiklikler var. Kapı aynaları sinyal lambalarını da barındıracak şekilde güncellenmiş. Modelde ayrıca iki yeni renk seçeneği var, bunlardan birisi MX-5 RF’de kullanılan, üretim versiyonunda ilk kez sunulan gri dış cephe boyası. Sport Nav donanım seviyesinde ise 18 inç alaşım tekerlekler sunuluyor.

 

Makyajlanan kabuğunun altında, Mazda 3 artık G-Vectoring Control (GVC) teknolojisine de sahip. Yeni teknoloji uzun yolculuklarda sürücünün işini kolaylaştırıyor, stabiliteyi ve konforu arttırıyor. GVC motordaki tork değişiklikleri ile bir viraja dönerken ön tekerleklere ekstra ağırlık veriyor. Bu sayede sürücünün direksiyon düzeltmeleri yapma ihtiyacı azalıyor, yanal güçler azaldığı için yolcuların da konforu artıyor. Mazda GVC detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni sistem Mazda’nın “Jinba Ittai” yani “binici ve atının tek beden haline gelmesi” felsefesinin bir parçası. Bu yaklaşım ile Mazda modellerinin konforunu arttırmayı planlıyor. Özellikle Mazda 3 ve Mazda 6 daha önce bu açıdan eleştirilmişti. Güncellenen modelde süspansiyondaki değişiklikler de konforun artmasına yardımcı olacak. Ayrıca Mazda’nın doğal rezonans yumuşatıcı (NSS) sistemiyle gürültülü dizel motorların vuruntu sesi azaltılabiliyor.

Modelde, sektörde her geçen gün yaygınlaşan şekilde, el freninin yerini elektrikli park freni almış. İç kabindeki diğer değişiklikler arasında yeniden tasarlanmış konsol, düğme panelleri ve kapı tutacaklarının kenarları gibi detaylar sayılabilir. Ayrıca kabin genelinde ses yaltıımı geliştirilmiş. Sanal gösterge paneli (sürücü için ön cama yansıtılan holografik ekran, “head-up display”) de artık tamamen renkli.

 

Şu an piyasada olan Mazda 3, 2014 yılından beri satışta. Yeni nesilin ise 2018 yılında çıkması bekleniyor. Bu güncellemenin yeni nesile giden yolda bir adım daha ilerleme sağladığını söyleyebiliriz. Makyajlanan Mazda 3, 1 Ekim günü Avrupa'da satışa çıkacak. 

Son Güncelleme : 08 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo