Volkswagen Avukatları Kararı Beğenmeyince Mahkemeyi Terk Etti

Ototeknikveri     07 Eylül 2016 04:28

İrlanda’da bir sürücünün emisyon skandalı nedeniyle firmaya açtığı davanın görüşülmesi kabul edilince, hakimin kararını beğenmeyen Volkswagen avukatları mahkeme salonundan çıkıp gitti.

Volkswagen Avukatları Kararı Beğenmeyince Mahkemeyi Terk Etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Roscommon kentinde yaşayan Eithne Higgins adlı kadın, Volkswagen’in -testlerde hile yaptığının ortaya çıkması ile patlak veren- emisyon skandalının otomobilinin yol vergilerini olumsuz etkileyeceği iddiası ile dava açtı. Volkswagen’in yasal temsilcisi Paul Fogarty, davanın gidişatının tatmin edicilikten uzak, adaletsiz ve uygunsuz olduğunu savunarak, Higgins’in davasının görüşülmesini kabul eden hakim Devins’in bulunduğu mahkeme salonunu terk etti. Fogarty, hakime davanın gelecek duruşmalarına hiç bir firma temsilcisinin katılmayacağını belirtti ve mahkemenin kararının meşruluğunu sorguladı. Volkswagen temsilcisi duruşmalara katılmayacaklarını beyan ettiyse de dava devam edecek. Higgins’in avukatı Evan O’Dwyer Volkswagen’i dava sürecini baltalamakla suçluyor.

 

Volkswagen İngiltere ve İrlanda sözcüleri dava ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı. Volkswagen ABD’deki müşterilerinin zararlarını telafi ettiği halde Avrupalı müşteriler için aynı duyarlılığı göstermemekle eleştiriliyor. Çok sayıda parlamento komitesi hükümeti bu konuda girişimde bulunmaya çağırdıysa da henüz bu konuda somut bir adım atılmadı.

 

Bir İtalyan tüketici grubu ise Volkswagen’in sunduğu teknik düzeltmelerin de etkisiz olduğunu iddia ediyor. Geri çağırılan ve serviste düzeltmesi yapılan bir Audi Q5 otomobilin düzeltmeden sonra da standartların üzerinde Nox emisyonu gösterdiği tespit edildi.

 

Volkswagen’in ardından Fiat da emisyon testlerini manipüle etmekle suçlanıyor.

Son Güncelleme : 07 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo