Volkswagen Grup ve JAC, Çin’de Elektrikli Taşıtlar Geliştirecek

Ototeknikveri     08 Eylül 2016 03:44

Volkswagen AG ve Anhui Jianghuai Automobile Co. Ltd. (JAC) önceki gün Wolfsburg’da bir mutabakat anlaşması imzalayarak birlikte Çin’de elektrikli taşıtlar geliştirme projelerinin bir sonraki adımı için çerçeveyi belirlediler.

Volkswagen Grup ve JAC, Çin’de Elektrikli Taşıtlar Geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen ve JAC, ortak kuracakları yeni şirket bünyesinde Çin’de elektrikli otomobiller üretecekler. Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller anlaşmayla ilgili “Elektrikli mobilitenin ön cephesinde olmayı hedeflediğimiz için, Volkswagen Grubu olarak JAC ile karşılıklı fayda sağlayacak yakın bir işbirliği kurmak için tüm fırsatları değerlendireceğiz. Bu ortaklığın sadece iki kuruma değil müşterilerimize ve Çin toplumuna da yararlı olacağına inanıyoruz” dedi. Taraflar ortak kuracakları yeni şirketin (JV) fizibilitesi ve perspektifiyle ilgili değerlendirme sürecine girecekler ve karşılıklı görüşmeler yapacaklar. Alternatif enerjili taşıtlar (NEV, “New Energy Vehicles”) alanına odaklanacak yeni şirkette Ar-Ge, üretim, satış ve mobilite servisleri gibi pek çok alanda işbirliği yapılacak. Öncelik, sıfır emisyonlu ulaşım çözümleri geliştirmek olacak.

 

Anlaşmayla ilgili yorum yapan Anhui Jianghuai Automobile Co. Ltd. Başkanı An Jin ise şunları söyledi: “Volkswagen Grup ile kapsamlı bir işbirliğine girmek için dört gözle bekliyoruz. Alternatif enerjili otomobillere odaklanacağız ve Çinli müşterilere uygun maliyetli, pilli elektrkli taşıtlar sunacağız. Böylece Çin’deki alternatif enerjili taşıtlar sektörüne ve Çin otomotiv sektörüne katkıda bulunmak istiyoruz. JAC ve Volkswagen Grup arasındaki işbirliği bir ‘birlikte yaratma’ modeli olarak tanımlanabilir. Bu ortaklık karşılıklı fayda ve bir kazan – kazan durumu içeriyor. Çin’in otomotiv endüstrisinin büyüme sürecinde, bu işbirliğini yeni bir iş modeline dönüştürmeyi umuyoruz”.

Volkswagen Grup Çin Başkanı Prof. Dr. Jochem Heizmann ise yeni ortaklık için şu görüşleri belirtti: “Volkswagen Grup ve JAC, birlikte teknolojiler ve diğer uzmanlık alanları, mevcut ve gelecekteki model platformları dahil kaynaklarımıza nasıl konsantre olacağımızı keşfedecek, bu konudaki seçenekleri değerlendirecek ve en kısa sürede rekabet edebilir bir ürün stratejisi geliştirecekler. Volkswagen Grup Çin departmanı olarak e-mobilite alanındaki çabalarımızı müşterilerimizin taleplerini karşılayabilecek şekilde geliştiriyoruz”.

 

Yeni Grup stratejisinin (Birlikte – Strateji 2025) parçası olarak Volkswagen aynı zamanda dünya çapında sürdürülebilir mobilite için çabalarını yoğunlaştırıyor. Grup elektro-mobilite için geniş tabanlı bir inisiyatif başlatıyor ve önümüzdeki on yılda otuzdan fazla yeni, tam elektrikli taşıt geliştirecek.

 

Anhui Jianghuai Automobile Co. Ltd (JAC), Ar-Ge, üretim, satış, servis ve ticari ve binek otomobillerin üretimi ve satışıyla ilgili güç aktarım mekanizmaları da dahil farklı alanlarda faaliyet gösteren geniş kapsamlı bir otomotiv firması. Firmanın iki markası bulunuyor; "Jianghuai" ve "Ankai".

 

JAC 2016 yılının ilk altı ayında 333 bin 639 adet (+%14.15) taşıt ve şasi sattı, firmanın alternatif enerjili taşıt satışları ise geçen yıla oranla çok büyük oranda arttı (+261%). SUV satışları da istikrarlı büyümeyi sürdürdü (+30%).

 

JAC tarafından üretilen ana ürünler ağır, orta, hafif ve minyatür kamyon ve kamyonetler, çok fonksiyonlu ticari araçlar, SUV’ler, sedan otomobiller, otobüsler, şasi, şanzıman, motor ve aks grubu gibi temel bileşenler olarak sayılabilir.

Son Güncelleme : 08 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo