Volkswagen Kenya’da Otomobil Üretecek

Ototeknikveri     08 Eylül 2016 05:42

Volkswagen Afrika stratejisini genişletiyor. Firma, Polo Vivo üretimini Kenya’da yapmak için yerel bir ortakla anlaşma imzaladı. Ayrıca, bölgede Alman hükümetinin desteğiyle eğitim merkezi kurulacak.

Volkswagen Kenya’da Otomobil Üretecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen global otomotiv işini bölgeselleştirme ile ilgili adımlar atmaya devam ediyor. Marka yıl sonunda Kenya’da Polo Vivo üretimine başlamayı planlıyor. Bu amaçla önceki gün Nairobi’de Kenya hükümeti ve Volkswagen Güney Afrika Yöneticisi Thomas Schäfer bir anlaşma imzaladı. İmza töreninde Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta da bulundu. Doğru ürünlerle yeni piyasalara açılmak ve böglenin bilgi birikiminden faydalanmak açısından bu Volkswagen için önemli bir adım. Volkswagen Polo Vivo üretii Kenya’nın başkenti Nairobi yakınlarındaki bir başka şehir olan Thika’da yapılacak. İthalatçı DT Dobie firması ile ortak yapılacak proje ile burası Volkswagen’in Afrika’daki üçüncü üretim tesisi olacak. 2017’den itibaren Diğer iki tesis ise Güney Afrika ve Nijerya’da bulunuyor. 2017’den itibaren Kenya Taşıt Üreticileri (KVM) tarafından işletilecek tesiste yılda 5 bin Polo Vivo üretilmesi planlanıyor.

 

İmza töreninde konuşan Thomas Schäfer “Başarılı Polo Vivo’yu Güney Afrika’dan Kenya’ya getiriyoruz, böylece Afrika otomobil piyasasının devasa büyüme potansiyelinden faydalanacağız ve gelişmeye katkıda bulunacağız. Bu kompakt model Sahraaltı Afrika’da en çok satan model, bu yüzden gelecek vaad eden Kenya piyasasına giriş için uygun. Bu girişim ile markamızın Afrika’daki konumunu güçlendiriyoruz ve bölgeye olan bağlılığımız için bir adım daha atmış oluyoruz” dedi.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ise bu yatırımın büyük önem taşıdığına vurgu yaparak “Volkswagen Grubu’nun Kenya’daki yatırımı, yönetimim döneminde üretim sahalarının arttırılması ve endüstrileşme yönündeki ısrarlı çabalarımızın bir dönüm noktasıdır” diye konuştu.

 

2016 yılı sonundan itibaren Polo Vivo’nun üretiminin yanı sıra bölgede üretim işçilerinin daha kalifiye hale gelmesi için bir eğitim merkezi kurulması da planlanıyor. Merkez öncelikle Volkswagen üretim ekibinin ihtiyaçlarına odaklanacak. Daha sonra ise gençlerin sektörle ilgili genel yetenekler kazanması ve bölgedeki istihdam fırsatlarının arttırılması için de çalışmalar yürütülecek.

 

Kenya Afrika’nın gelişmekte olan piyasalarından birisi. Ülke Doğu Afrika’da öncü bir rol oynuyor ve 63 milyar dolarlık gayrısafi yurt içi hasıla ile bölgenin en güçlü ekonomilerinden birisi. Ülke bölgedeki ticaret açısından da önemli bir transit noktası. Kenya ve Almanya arasındaki iyi ekonomik ilişkiler devam eden stratejik politik destekten de besleniyor.

 

Volkswagen ve Kenya arasında aslında uzun bir tarih var; 1960’lı yıllarda Volkswagen efsane Beetle modelinin montajını Kenya’da yapıyordu. Marka şimdi ülkeye Polo Vivo ile dönüyor. Piyasadaki olumlu gelişme devam ederse başka Volkswagen modellerinin de üretiminin Kenya’ya taşınması düşünülüyor.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo