Yeni BMW 5 Serisi 2017: İpucu Videosu, Fotoğraflar ve Detaylar

Ototeknikveri     09 Eylül 2016 08:57

BMW 2017’de çıkacak yeni BMW 5 Serisi’nden ipucu videosu yayınladı.

Yeni BMW 5 Serisi 2017: İpucu Videosu, Fotoğraflar ve Detaylar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 5 Serisi 2017’nin ortasında piyasaya çıkmaya hazırlanıyor ve Alman marka yeni sedan modelden ilk ipucu videosunu yayınladı. Tüm ipucu videolarında olduğu gibi burada da modelin sadece çok küçük bir kısmı görünüyor. Videodan otomobilin silueti ve LED arka lambalar seçilebiliyor. İpucu videosunda yeni BMW 5 Serisi otomobilin yanında ayakta duran bir adam ve direksiyonda kimse olmadığı halde otomobilin geri geri gittiğini görüyoruz. Bu da yeni 5 Serisi’nde uzaktan park teknolojisine yer verildiği anlamına gelebilir. Bu teknolojiyi önce daha büyük 7 Serisi’nde görmüştük. BMW içinden kaynaklar jest kontrolü gibi başka özelliklerin de 7 Serisi’nden alınmış olabileceği bilgisini veriyor.

 

İlk ipucu videosunda çok az bilgi var ancak BMW’nin web sitesinde yeni otomobilin ConnectedDrive uygulaması içindeki Uzaktan 3B Görüntü özelliğini tanıtan bir başka video daha yayınlandı. Bu özellik ile otomobil sahipleri otomobilin içinde ya da uzağında da olsalar otomobillerini ve çevresinde olup biteni görüntüleyebilecekler.

 

Yeni 5 Serisi yıllardır yapım sürecindeydi, otomobil ilk kez iki yıl önce Nürburgring’de test esnasında görüntülenmişti. Bu, Touring station, GT ve yüksek performanslı M5 modellerinin de yolda görüntülenmesinden önceydi.

 

Firma içinden bir kaynağa göre, otonom teknoloji ile birlikte yeni 5 Serisi’nde hafif yapılı karbonfiber ile güçlendirilmiş plastik (CFRP) mimari kullanılacak. 7 Serisi’nde de kullanılan hafif CFRP yapı 5 Serisi’nin öncekinden yaklaşık 100 kg daha hafif olacağı anlamına geliyor.

 

Yeni executive sedanın prototip sürüşü umut vaad eden bir başlangıçtı. Fotoğraflardan da 7 Serisi’nde görülen pek çok tasarım özelliğinin daha geniş böbrek tipi ön panjur ve kapı kenarlarında karbon siyahla birlikte modelde yer alacağı anlaşılıyor.

 

BMW, yeni dizel ve benzinli motorların yanı sıra modelin bir plug-in hibrit versiyonunu da çıkartacak. Serinin giriş seviyesinde MINI hatchback ve 2 Serisi Active Tourer’de gördüğümüz gibi küçük üç silindirli benzinli motorlara da yer verilebilir.

 

Fiyatlar hakkında henüz resmi bilgi yok ancak otomobilin 2017 yılı ortalarında bayilere gelmesi bekleniyor. Resmi tanıtım ise bu yıl sonu ya da 2017 başında yapılacak.

Son Güncelleme : 09 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo