Ssangyong LIV-2 SUV Konsepti Paris'te

Ototeknikveri     13 Eylül 2016 09:53

Ssangyong LIV-2 SUV konsepti Paris Otomobil Fuarı'nın hemen öncesinde tanıtıldı. Ssangyong LIV-2 SUV'un üretim versiyonu ise gelecek yıl çıkacak.

Ssangyong LIV-2 SUV Konsepti Paris'te
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

SsangYong yeni SUV konseptinin ilk resmi fotoğraflarını yayınladı. Konseptin global prömiyeri Ekim ayı başında Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak. LIV-2 adı verilen konsept gelecek yıl tanıtılacak büyük boy lüks SUV modelin önizlemesi niteliğinde. Konseptin ilk versiyonu ise LIV-1 adı ile 2013 yılında Seul Otomobil Fuarı'nda sergilenmişti. LIV-2, Y400 geliştirme modelinin son konsepti. Güney Koreli üretici LIV-2 için “otomobilin tasarım dilini geliştiren ve Asil Hareket dediğimiz marka temamız ile bağlantılandıran bir konsept” diyor. Revize edilen konsept yeniden tasarlanmış on kısmı, daha çıkıntılı ön panjuru, geriye doğru uzanan farlar ve LED gündüz sürüş ışıkları ile geliyor. Ön tamponun şekli de yenilenmiş ve artık daha büyük hava girişlerine ve LED sis lambalarına sahip. Konseptin genel şekli LIV-1’e kıyasla fazla değişmemiş ancak arka kısım yenilenmiş. LIV-2’de arka kısım 3D LED grafikler ve yeni arka lambalar, ayrıca yeni difüzör ile geliyor.

 

Bu yılın Mayıs ayında üreticinin yeni nesil bir Rexton üzerinde çalıştığı ve 2018 yılında piyasaya çıkaracığını belirten haberler çıkmıştı. SsangYong şimdi bu modeli LIV-2 ile tanıtıyor ve modelin gelecek yıl piyasada olacağını söylüyor. Rexton ismi ise henüz onaylanmadı.

Paris’te sergilenecek konseptte Euro 6 uyumlu 2.2 litre turbodizel ve 2.0 benzinli GDi motorlar yer alıyor. Bu iki motorun üretim versiyonunda da sunulması bekleniyor. Motorların önce eski yedi kademe otomatik vites ile sunulacağı, 12 ay içinde yeni sekiz kademe otomatik vitesin de çıkacağı söyleniyor.

 

Şu an mevcut tek iç kabin fotoğrafında konseptin dört koltuklu olacağı, ikinci sıra koltuklarının birbirinden ayrı olduğu görülüyor. Otomobilin boyutu düşünüldüğünde, üretim versiyonunda arka kısımda üç kişilik oturma sırası olabilir.

 

SsangYong konseptte üst düzey güvenlik sistemleri ve ileri seviye iletişim teknolojileri ile donatılmış modern ve lüks bir iç kabin yaratıldığını belirtiyor.

 

Detayları 29 Eylül günü LIV-2 Paris Otomobil Fuarı'nda 508 nolu standda tanıtıldığında öğreneceğiz.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo