Jaguar Land Rover’dan Yeni Ingenium Motorlar ve Transcend Vites

Ototeknikveri     14 Eylül 2016 02:14

JLR, yeni Ingenium dört silindirli motorlar ve yeni sekiz kademe Transcend vites üzerinde de çalışıyor.

Jaguar Land Rover’dan Yeni Ingenium Motorlar ve Transcend Vites
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Jaguar Land Rover yeni Ingenium benzinli motor serisini ve yeni nesil vites projesi Transcend’e 30 milyon sterlin yatırım yapacağını duyurdu. Dört silindirli 2.0 litre Ingenium benzinli motorlar JLR’nin Wolverhampton’daki 1 milyar sterlinlik motor üretim merkezinde üretilecek. Firma yeni motorların öncekilerden %25 daha fazla güce sahip olduğunu, buna rağmen %15 daha az yakıt tükettiklerini açıkladı. Gelecek yıl piyasaya çıkacak motorlarda elektro-hidrolik valf mekanizması, entegre egzoz manifoldu ve seramik bilyalı rulmanlara sahip çift sargılı turboşarj gibi teknolojiler bulunacak. 2.0 litre benzinli Ingenium motorun hepsi de çift sargılı turbo kullanan üç versiyonu bulunacak; 197 hp, 247 hp ve 296 hp.

 

Ingenium serisi motorlar modüler, silindir başına 500 cc kapasiteli, bu da parçalar ve tasarımlar farklı boyutlar arasında paylaşılabiliyor. 2.0 litre benzinli Ingenium motorların çıkışı geçen yılki dizel versiyonların çıkışını takip ediyor. Sıralı altılı, 3.0 litre motorlar geçtiğimiz aylarda onaylanmıştı, 1.5 litre üç silindirli motorlar da ayrıca planlanıyor.

“Transcend” ismi “Transmission Supply Chain Excellence for Next Generation Dual Clutch Technologies” yani “Yeni Nesil Çift Debriyajlı Teknolojiler için Mükemmel Şanzıman Tedarik Zinciri” ifadesinin kısaltması. Bu da aslında JLR’ın öncülüğünde beş kurumun birlikte yürüttüğü bir projenin adı.

 

Konsorsiyum verimliliği arttıran ve dört çekişli sürüş yeteneğini daha da geliştiren sekiz kademe vites üzerinde çalışıyor. Şanzıman diğer sekiz kademe viteslerin iki katı ultra geniş oran yayılımı kullanıyor, böylece düşük menzilli bir vites ile çift debriyaj ve hibrit teknolojisini entegre edebiliyor. JLR yeni vitesin %10 daha iyi off-road performansı verdiğini ve benzeri diğer viteslerden 20 kg daha hafif olduğunu belirtiyor.

30 milyon sterlinlik Transcend projesinin yarısı İngiltere hükümetine bağlı Innovate UK ajansı tarafından finanse ediliyor, hükümet hibrit taşıt teknolojilerine destek veriyor. Konsorsiyum içerisinde mühendislik danışma firması Drive System Design, Tata Steel, yeşil teknoloji grubu Productiv ve teknoloji ve inovasyon kurumu HVM Catapult da bulunuyor.

 

JLR Grup mühendislik direktörü Nick Rogers proje ile ilgili şunları söylüyor: “Çevresel inovasyon 2020 yılı ve ötesinde emisyon seviyelerini ciddi oranda azaltma hedefimizin odak noktasını oluşturuyor. Ingenium motor ailesi ve Transcend gibi ileri seviye araştırma projeleri ile gelecek Jaguar Land Rover taşıtlar belirgin oranda daha az CO2 emisyonuna sahip olacak. 2020 yılı itibariyle yeni teknolojilerle CO2 emisyonlarını %25 azaltmış olacağız”.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo