Volkswagen’in Yeni Elektrikli Otomobil Teknolojisi Paris’e Geliyor

Ototeknikveri     14 Eylül 2016 04:00

Volkswagen’in gelecekteki elektrikli otomobilleri için geliştirdiği 600 kilometre menzilli teknoloji Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Volkswagen’in Yeni Elektrikli Otomobil Teknolojisi Paris’e Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son bir yıldır emisyon skandalı ile uğraşan Volkswagen elektrikli teknolojilere yatırım yapmaya yöneldi. Firmanın yeni elektrikli otomobil serisi 2019’da üretilmeye başlanacak ve bir sonraki yıl satışa çıkacak. Yeni elektrikli teknolojiye bu ay sonunda Paris Otomobil Fuarı'nda göz atabileceğiz. Yeni Volkswagen elektrikli otomobiller lityum-iyon bataryalı taşıtlar için özel geliştirilmiş MEB platformu üzerine inşa edilecek. Geçtiğimiz günlerde şirketin genel merkezindeki basın toplantısı esnasında fotoğraflarla tanıtılan konsept model Volkswagen için devrimsel bir adım olacak gibi görünüyor. Volkswagen’in Wolfsburg’daki genel merkezinde konuşan satış ve pazarlama yöneticisi Jürgen Stackmann şunları söyledi: “Volkswagen elektrikli ulaşımı gelecek için çok önemli görüyor ve bu alandaki başrol oyuncularından biri olmak istiyor. Bunu kısa zaman içinde başarmak zor ancak kararlıyız”.

 

Basın toplantısında slayt gösterisi ile Volkswagen’in yeni elektrikli otomobillerinin rakiplere karşı nasıl konumlanacağı da anlatıldı. Volkswagen yeni otomobillerinde minimum 400 km elektrikli sürüş mesafesi sunmayı hedefliyor. Bu mesafe A ve B segmenti küçük otomobiller ile yapılabilecek, büyük bataryalar yerleştirilebilen SUV’ler ve benzerlerinde ise elektrikli sürüş mesafesi 600 km’ye kadar çıkabilecek.

Volkswagen’in ilk elektrikli otomobili 2019’da üretime girdiğinde elektrikli taşıtların üretim maliyetlerinin ciddi oranda düşmüş olacağı öngörülüyor. Bu maliyet düşüşü müşteriye de yansıyacak ve elektrikli otomobiller benzinli otomobiller ile benzer makul fiyatlarla satılacak.

 

Şu an bir e-Golf elektrikli otomobilin montajı dizel bir otomobile kıyasla 60 – 90 dakika arası daha uzun sürüyor, montaj maliyeti ise %15 daha fazla. Lityum-iyon bataryaların maliyetlerinin de önümüzdeki yıllarda %30 – 40 düşeceği tahmin ediliyor.

Son Güncelleme : 14 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo