Volkswagen İsrail Ortaklığıyla Siber Güvenlik Firması Kuruyor

Ototeknikveri     15 Eylül 2016 06:35

Volkswagen İsrailli uzmanlar ile birlikte otomotiv siber güvenliği alanında çalışacak bir firma kuruyor.

Volkswagen İsrail Ortaklığıyla Siber Güvenlik Firması Kuruyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ortaklık anlaşması kapsamında gelecekteki otomobiller için siber güvenlik çözümleri üretilecek. Volkswagen, bu amaçla İsrail’li uzmanlarla birlikte Herzliya kentinde faaliyet gösteren CYMOTIVE Technologies firmasını kuruyor. Dr Volkmar Tanneberger: “Bu, otomobilleri ve onların ekosistemini daha güvenli kılmak için yapılmış uzun vadeli bir yatırım”.

 

Yuval Diskin, Tsafrir Kats ve Dr Tamir Bechor tarafından yönetilen CYMOTIVE yeni nesil bağlantılı otomobiller ve mobil servislerin siber güvenliği için çalışacak. Bağlantılı otomobiller çağı müşterilere otomobilin içinde bir dizi kolaylık ve hizmet sunuyor. Öte yandan, artan bağlantıyla birlikte güvenlik riski de artıyor. Akıllı ve otonom sürüş gibi özellikler otomobildeki arayüzlerin sayısını arttırıyor ve siber saldırı tehlikesine kapı açıyor.

 

Söz konusu girişimle Volkswagen siber güvenlik alanında yeteneklerini daha da geliştiriecek ve İsrailli siber güvenlik uzmanlarının deneyimleri ile gücünü birleştirecek.

 

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Volkswagen elektrik ve elektronik geliştirme yöneticisi Dr. Volkmar Tanneberger şunları söyledi: “Otomobil ve internet giderek daha fazla birbirine entegre oluyor. Gelecek on yıldaki önemli zorlukları aşmamız için siber güvenlik alanındaki bilgi birikimimizi genişletmemiz ve müşterilerimiz için otomobil siber güvenliğini iyileştirmemiz gerekiyor. CYMOTIVE Technologies bunun için harika bir platform sunuyor. Bu, otomobilleri ve onların ekosistemini daha güvenli kılmak için yapılmış uzun vadeli bir yatırım”.

 

İsrail istihbarat servisi Shin Bet’in eski yöneticisi Yuval Diskin ise otomobiller için sunulan mobil servislerin ve bağlantı teknolojilerinin güvenlik risklerinden korunmasına yönelik bu yeni fırsat hakkında heyecanlı. Diskin’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Yeni ortaklık siber güvenliğe inovatif ve stratejik bir yaklaşım sunacak. Volkswagen ile birlikte en iyi siber güvenlik uzmanlarından bir ekip kuruyoruz. Gelecek yıllarda oluşabilevek teknik zorluklar ve siber güvenlik açıklarının farkındayız. Bağlantılı otomobillerin ve otonom sürüş teknolojilerinin siber güvenlik risklerine odaklanacağız”. Yuval Diskin CYMOTIVE Technologies firmasının yönetim kurulu başkanı olacak.

Son Güncelleme : 15 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo