Dingolfing Fabrikası 2017 BMW 5 Serisi’ne Hazırlanıyor

Ototeknikveri     16 Eylül 2016 09:05

7. nesil BMW 5 Serisi, Almanya’nın Aşağı Bavyera eyaletinde bulunan BMW Grup Dingolfing fabrikasında üretilecek.

Dingolfing Fabrikası 2017 BMW 5 Serisi’ne Hazırlanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 5 Serisi Sedan modelinin üretimi yıl sonundan önce başlayacak, otomobil 2017 yılının başlarında piyasaya çıkacak. Yeni modelin üretimine hazırlık için Dingolfing fabrikasında aylar öncesinden kapsamlı yenileme ve teknolojik açıdan güçlendirme çalışmaları yapıldı. Milyonlarca euro yatırımla yeni bir karoser atölyesi inşa edildi, montaj hattında güç aktarım mekanizmalarının kurulum kısmı ise yeniden yapılandırıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan BMW’nin üretimden sorumlu yönetim kurulu üyesi Oliver Zipse “Dingolfing üst sınıf BMW serilerinin üretimi için yetkinlik merkezimiz olarak kalmaya devam edecek.” dedi. Tüm BMW 7 Serisi ve BMW 6 Serisi modellerin üretiminin yanı sıra, fabrika yeni BMW 5 Serisi’nin tüm versiyonlarını üretmeye ve BMW 5 Serisi’nin uluslararası üretim ağının ana fabrikası olmaya devam edecek. İlk kez, yeni BMW 5 Serisi Sedan otomobilin ilaveleri de Avusturyalı fason üretici Magna Steyr AG & Co KG tarafından Avusturya Graz’daki fabrikada üretilecek.

 

Zipse bu konuda “Global üretim ağımız içerisindeki esneklik ve ortağımız Magna Steyr ile güvenilir işbirliğimiz güçlü müşteri talebini sıkıntısız karşılayabilmemizi sağlayacak. Böylece dünyanın en başarılı iş limuzinini müşterilerimize ulaştırabileceğiz” diye konuştu.

 

BMW 5 Serisi lüks üst sınıf segmentinde yıllardır piyasa lideri ve 2015 yılında 347 bin adetten fazla satıldı.

Yeni BMW 3 Serisi ve 4 Serisi’nin entegrasyonu BMW Dingolfing fabrikasında üretim hacminin ciddi oranda arttığını gösteriyor. Sonuç olarak, fabrika artık yılda 350 bin adet taşıt üretebiliyor. Dingolfing fabrika yöneticisi Josef Kerscher 3 Serisi ve 4 Serisi versiyonlarının burada üretilmesi kararının fabrikanın yetkinliğini kanıtladığını ve büyük model serilerinin kullanım ömrüne olan bağımlılığı azalttığını belirtiyor. Öte yandan, bu başarılı büyümenin sonucu olarak fabrika artık beklenen üretim hacmini tek başına karşılayamıyor. Buna rağmen BMW 5 Serisi modellerinin büyük çoğunluğu Dingolfing’de üretilmeye devam edilecek.

 

Kerscher “Magna Steyr gibi profesyonel bir ortağa sahip olmaktan ve bu başarılı modelimizin ortağımız tarafından üretilmesinden memnunuz. Magna Steyr, BMW 5 Serisi’ni üretmekteki uzun yıllara dayanan uzmanlığımızdan mutlaka yararlanacaktır. Dingolfing’deki ekibimiz Graz’daki fabrika ile yakın işbirliği içerisinde olacak” dedi.

 

BMW 5 Serisi Sedan, Magna Steyr tarafından üretilecek ikinci BMW modeli. İlk model ise 2003 – 2010 yılları arasında BMW X3 olmuştu. Magna Steyr şu anda BMW Grup için aynı zamanda MINI Countryman ve MINI Paceman modellerini üretiyor.

 

Yeni BMW 5 Serisi Sedan için üretim yıl sonunda Dingolfing’de başlayacak, Graz fabrikasında ise 2017 yılı başında üretime geçilecek.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo