Paris’te Tanıtılacak Yeni Kia Rio Detaylanıyor

Ototeknikveri     16 Eylül 2016 06:46

Kia 2017 Rio’yu bu ay başında tanıtmaya başladıysa da, motor serisi, bağlantı özellikleri ve güvenlik teknolojileri şu ana kadar bilinmiyordu.

Paris’te Tanıtılacak Yeni Kia Rio Detaylanıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üç farklı kıtadaki Kia merkezlerinde tasarlanan dördüncü nesil süper mini artık daha büyük ve her zamankinden daha konforlu. Modelin yenilenen kısımları arasında artık daha uzun kaputu, güncellenen kaplan burnu tipi ön panjuru, daha uzun ön çıkıntı ve daha kısa arka çıkıntı da bulunuyor. Avrupa’da beş kapılı bir model olarak satılan yeni Rio sekiz farklı dış cephe rengi ve boyutları 15” - 17” arası değişen üç alüminyum alaşım tekerlek tasarımı ile gelecek. İç kabinde yeni ve sportif konsol tasarımı, siyah ya da gri kumaş / suni deri seçenekli koltuk döşemeleri sunuluyor. Daha da etkileyici bir kabin isteyenler siyah ve kırmızı suni deri koltuklar seçebiliyor.

 

Otomobilin bagaj kapasitesi de 325 litreye yükselmiş. Rio’nun arka sarkıntısı 15 mm kısaltılmış olmasına rağmen, Kia bunun segmentin en yüksek kapasitesi olduğunu belirtiyor. Yeni Rio aynı zamanda iki seviyeli bagaj zemini, katlanan arka koltuklar (standart) ve bagaj zemini altında lastik mobilite kitine sahip. Yedek tekerlek ise opsiyonel ekstra olarak sunuluyor.

Kia’nın açıklamasına göre, yeni Rio gücünü yüksek verimlilik ve anında hızlanma sunan bir dizi benzinli ve dizel motordan alacak.

 

İlk kez güncellenen Kia cee’d ile sunulan yeni üç silindirli 1.0 litre T-GDI motorların Rio satışlarının büyük kısmını oluşturması bekleniyor. Bu motorlar 98 hp ya da 118 hp çıkış gücüyle sunuluyor, tork değeri ise her iki motorda da 172 Nm. T-GDI motorların yanı sıra, Rio aynı zamanda doğal emişli 1.25 litre ve 1.4 litre MPI benzinli motorlarla geliyor. Motorların çıkış güçleri 82 hp ve 90 hp. CO2 emisyonu 90 g/km olan 1.4 litre dizel motor da 69 HP ya da 88 HP çıkış gücüyle sunulacak.

Rio yolculuklarda daha atik ve hızlı yanıt veriyor, daha iyi konfor sunuyor ve sürücünün işini kolaylaştırıyor. Sağlam kaporta sayesinde Kia’nın Ar-Ge ekibi yenilenmiş yay ve amortisörlerle daha uyumlu bir süspansiyon sistemi geliştirebilmiş. Bu da tüm hızlarda konfor sağlıyor. Ayrıca, yeni dikey ön ve arka şok emiciler kötü yol yüzeylerinde daha lineer bir sürüş ve daha iyi süspansiyon yanıtı sağlıyor.

 

Güvenlik anlamında, yeni Rio beş yıldızlı Euro NCAP notu bekliyor ve otonom acil durum freni, yaya tespit fonksiyonu gibi sistemler bu notu almasına katkı sağlayabilir. Şeritten ayrılma uyarısı, gelişmiş yüksek dayanıklı çelik kaporta, standart 6 adet hava yastığı, ön ve arka yolcu koltuklarında ISOFIX çocuk koltuğu bağı ve kanca noktaları diğer güvenlik özellikleri arasında.

Bağlanabilirlik anlamında ise Rio tam Android ve Apple akıllı telefon entegrasyonu ile geliyor. 7 inç dokunmatik ekranlı multimedya ve uydu navigasyon sistemi üst donanım seviyelerinde sunuluyor. Canlı trafik güncellemeleri, hız kamerası lokasyonları, hava durumu gibi bilgiler ve hizmetler sunan Kia Connected Services da bir diğer özellik. Kia’ya göre yeni Rio, B segmentinde hem önde hem arkada USB portları sunan tek otomobil.

 

Yeni Kia Rio 2017’nin ilk çeyreğinde piyasaya çıkacak, firmanın 7 yıl / 100 bin kilometre garanti özelliği ile birlikte sunulacak.

Son Güncelleme : 16 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo