Skoda Yüksek Talep Üzerine Yeti Üretimini Arttırdı

Ototeknikveri     18 Eylül 2016 05:01

Skoda yeni SUV modeli Kodiaq’ı kısa süre önce tanıttı, firmanın ilk SUV’si Yeti ise yedi yıldır üretimde, buna rağmen Yeti giderek artan bir taleple karşı karşıya. Bunun üzerine Skoda Yeti’nin üretim kapasitesini arttırmaya karar verdi.

Skoda Yüksek Talep Üzerine Yeti Üretimini Arttırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2009 yılında piyasaya çıktığından bu yana Skoda Yeti ulaştığı başarılı satış rakamları ile Çek üreticinin yüzünü güldürmeyi başardı. Dünya çapında bugüne kadar toplamda 580 bin Skoda Yeti üretilerek sahiplerine teslim edildi. Şimdi ise artan talebi karşılayabilmek için Yeti’nin üretim kapasitesi arttırılıyor. Üretim ve lojistikten sorumlu Skoda yönetim kurulu üyesi Michael Oeljeklaus konuyla ilgili açıklamasında “Avrupa’daki müşterilerimize istedikleri kadar Skoda Yeti otomobil teslim edebileceğimiz için memnunuz. Uluslararası üretim ağımız içerisindeki başka bir Avrupa fabrikasının daha üretim kapasitesini kullanarak yüksek talebe tatmin edici bir şekilde karşılık verebileceğiz” dedi.

 

Kompakt SUV şu anda beş fabrikada üretiliyor; Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny’nin yanı sıra, Ukrayna’daki Solomonovo, Rusya’daki Nizhniy Novgorod, Kazakistan’daki Öskemen / Ust Kamenogorsk ve Çin’deki Anting fabrikalarında üretim devam ediyor. Artan talebi karşılayabilmek için Nizhniy Novgorod fabrikasının ilave üretim kapasitesi de kullanılacak. Skoda Yeti bu fabrikada 2012’den beri Skoda Octavia ile birlikte üretiliyordu. Nizhny Novgorod’da üretim Volkswagen Grup Rusya ve Rus otomobil üreticisi GAZ Grup ile ortak sürdürülüyor.

 

Skoda kompakt SUV segmentine Yeti model serisi ile 2009’da girdi. Avrupa’da, ödüllü Skoda Yeti en çok satan SUV modellerden birisi ve Çek markanın dört çekişli sürüşteki ustalığını yansıtıyor. Özgün tasarım dili, yüksek fonksiyonellik, olağanüstü cömert iç kabini genişliği ve buna rağmen kompakt dış cephe boyutları, ayrıca mükemmel fiyat performans oranı Yeti’yi benzerlerinden bir adım öne çıkartıyor. Bunlara ek olarak, model üstün off-road yetenekleri ve en üst düzey güvenliğe sahip. Euro NCAP, Skoda Yeti’yi yolcu ve sürücü güvenliğinde en yüksek not olan beş yıldızla ödüllendirdi.

 

Seri 2013 yılından beri iki farklı versiyonla sunuluyor: Elegan Skoda Yeti şehir ortamına uygun bir crossover model, maceraperest Skoda Yeti Outdoor ise güçlü off-road bileşenleri ile modelin zorlu arazilere uyumunu yansıtıyor. Versiyonun özellikleri arasında alt korumalı tampon, gümüş renginde kapı aynaları, siyah plastik yan paneller ve kapı eşikleri bulunuyor.

 

Her iki versiyonda da yeni tasarlanmış ön ve arka kısımlar, yenilenmiş iç kabin, “Basit ve Akıllıca” detaylar, üst düzey fonksiyonellik ve geniş motor/güç aktarım mekanizması kombinasyonları sunuluyor. Tüm motorlar ve vitesler, önden çekişli ve dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri her iki versiyon için de mevcut.

 

Skoda model serisini 2015 yılında daha da geliştirdi, popüler SUV’ye beş yeni ve güçlü motor ekledi. Yeni motorlar EU-6 emisyon standartlarına uyumlu. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları %20’ye varan oranlarda azaltıldı. Dahası, Skoda Yeti ve Skoda Yeti Outdoor artık daha da geniş kapsamlı standart donanım ve en yeni nesil müzik ve multimedya sistemleriyle geliyor.

 

Bugüne kadar dünya çapında 580 bin adetten fazla Skoda Yeti müşterilere teslim edildi. Yalnızca 2015’te Skoda 99 bin 500 adet Yeti sattı. 2016 yılının Ocak ve Ağustos ayları arasında ise dünya çapında 61 bin 700 müşteri Yeti serisini tercih etti.

 

Ülkemizde ise 1.6 litrelik dizel motor ve DSG şanzıman birlikteliği ile ilgi gören Skoda Yeti uzun bir süredir, bu kombinasyonu sunamıyor. Skoda Yeti ülkemizde manuel şanzımanlı 110 hp güç üreten 1.2 TSI motor ve DSG şanzımanlı 125 hp güç üreten 1.4 TSI motor ile sunuluyor. 

Son Güncelleme : 19 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo