Yeni Nesil Audi Modellerine Dinamik Revizyon

Ototeknikveri     19 Eylül 2016 01:03

Audi gelecek modelleri için daha gelişmiş direksiyon hissi ve daha yumuşak sürüş vaad ediyor. Revizyon 2018 A8 ile başlayacak.

Yeni Nesil Audi Modellerine Dinamik Revizyon
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi otomobillerinin biniş ve yol tutuş özelliklerini gelecek yıl A8 modelinden başlayarak daha iyi hale getirecek. Mühendisler şu an piyasada olan modellerin sportif karakterlerini korurken aynı zamanda daha geniş dinamik özellikler kazandırmakla görevlendirildi. Böylece daha iyi direksiyon hissi ve konforlu bir biniş deneyimi elde edilecek. Audi’nin ana akım modellere odaklanması uzun zamandır sürücülere biniş ve yol tutuşu arasında spor otomobil hissi veren bir denge sağlıyordu, özellikle yüksek hızlı otoyol sürüşlerinde bu sürücüye bir yorgunluk da vermiyordu. Şu anki Audi otomobiller önceki nesillerden kesinlikle daha konforlu bir biniş sunuyor ancak yine de sürücüyel otomobil arasında beklenen düzeyde bir bağlantı oluşmaması açısından zaman zaman eleştiriliyor.

 

Yeni nesil A8’de hedef Mercedes-benz S-Class ile aynı seviyede konfor sağlarken aynı zamanda otomobilin dinamik yeteneklerini de geliştirmek.

Audi Prologue konsepti

Özellikle daha büyük ana akım modellerde Audi’nin ünlü uzun mesafe yolculuklarında konfor özelliği devam ettiriliyor. Elektrik destekli direksiyon sistemlerinin kalibrasyonu -emisyon standartlarıyla gerekli hale getirildi- ve yeni süspansiyon tenolojisi biniş ve yol tutuş özelliklerinde ciddi gelişme sağlıyor.

 

Özellikle daha hızlı S ve RS modelleri geliştirilmiş teknolojiden daha fazla faydalanacak. Biniş ve yol tutuş iyileştirmeleri tüm modellere aktarılabilecek.

 

Ek olarak, A3 ve A1 çok daha tatmin edici bir biniş deneyimi sunacak, yapılan araştırmalar müşterilerin sportif bir biniş yerine konforu tercih ettiklerini ortaya koydu.

 

Revizyon tasarım şefi Marc Lichte’nin liderliğinde yepyeni bir görünümle tamamlanacak. Audi Prologue konsepti, Lichte’nin gelecek yıl A8 ile ortaya koyması beklenen yeni tasarım yaklaşımının bir önizlemesini sunuyor.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo