VW Beetle LSR’dan Yeni Hız Rekoru: Saatte 328 km!

Ototeknikveri     19 Eylül 2016 05:27

Özel üretim bir Volkswagen Beetle, ABD’nin Utah eyaletindeki World of Speed etkinliğinde hız rekoru kırdı.

VW Beetle LSR’dan Yeni Hız Rekoru: Saatte 328 km!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Beetle LSR (Land Speed Record) 2.0 litre direkt enjeksiyonlu motoru (TSI) ile 1.6 kilometrelik parkurda bir Beetle’ın daha önce hiç ulaşmadığı bir hıza ulaştı: saatte 328.195 km. Saatte 300 km üzeri hızlara çıkabilmesi için Beetle LSR’nin pek çok özelliği yeniden düzenlenmiş ve otomobil etkinliğin yapıldığı tuzlalar üzerindeki rekor sürüşlerine uygun şekilde modifiye edilmiş. 2.0 litre TSI motorun çıkış gücü 550 PS’ye yükseltilmiş (yeni turboşarj, farklı pistonlar, eksantrik milleri, bağlantı rodları ve silindir başı modifikasyonları sayesinde). Rekor kıran otomobilin tork değeri ise 571 Nm gibi yüksek bir değer.

 

Ekstrem koşullarda iyi performans verebilmesi için Beetle tuza dayanıklı özel tekerlekler ve lastiklerle donatılmış, kaporta önemli ölçüde alçaltılmış. Kayma sınırlayıcı diferansiyel ile çekiş gücü geliştirilmiş, güvenlik paketi ile de rekor denemesine uygun güvenlik seviyesi elde edilmiş. Güvenlik paketinde yuvarlanmaya karşı koruyucu kafes, yarış koltuğu ve beş noktalı emniyet kemeri, ayrıca yangın söndürme sistemi bulunuyor. Ek olarak, rekor otomobili Beetle’ı yavaşlatabilen iki fren paraşütüne sahip.

 

Utah Salt Flats Racing Association (USFRA) tarafından sponsorluğu yapılan ve her yaz geleneksel olarak tekrarlanan etkinlikte, Beetle’ın performansı resmi olarak kaydedildi.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo