Yeni 20017 Audi Q5’ten İpucu Var

Ototeknikveri     20 Eylül 2016 05:58

Audi Q5 yeni bir platform üzerine inşa edilecek ve ilk kez önden çekişli olacak.

Yeni 20017 Audi Q5’ten İpucu Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi gelecek hafta Paris otomobil fuarında tanıtılacak yeni Q5 SUV için ipucu görseli yayınladı. Fotoğrafta yeniden şekillendirilmiş arka lambalardan birisi görünüyor, böylece Audi’nin yeni SUV’de kullandığı evrimsel tasarım yaklaşımı hakkında fikir veriliyor. Q5 yıl sonundan önce galerilere ulaşacak ve öncekinden daha lüks olacak. Daha önce Nurburgring’de test esnasında da görüntülenen otomobilin prototipi son yayınlanan ipucu görseli ile birleştiğinde Audi’nin bilindik tasarım üslubunu koruduğu ancak bunu daha ileriye taşıdığı anlaşılıyor. Otomobil daha çıkıntılı bir alltıgen ön panjur, daha ince farlar ver üç çıtalı hava girişlerine sahip olacak. Alaşım tekerleklerin boyut ve tasarımına bakıldığında görüntülerdeki prototip SQ5 TDI versiyonu olabilir.

 

İkinci nesil Q5, Volkswagen Grubu’nun MLB platformuna geçecek. MQB platformu ile aynı mekanik şasi bileşenleri, motorlar ve teknolojiler paylaşılabilecek ancak motorlar için çapraz değil boylamasına yerleşim kullanılacak. Yeni A4 de aynı bileşenleri kullanıyor, bu da Audi’ye Q5’te ciddi oranda ağırlık azaltma şansı veriyor. Yeni otomobil öncekinden 100 kg daha hafif olacak.

 

Bu ağırlık azaltımı SUV’nin verimliliğine olumlu etki edecek, Audi ayrıca ilk kez önden çekişli versiyonlar da sunacak. Ek olarak, dört çekişli Q5 versiyonları da quatrro sisteminin son versiyonuna sahip olacak, sistem günlük sürüşte önden çekiş kullanarak yakıt tasarrufu yapıyor (yeni A4 Allroad için olduğu gibi).

 

Q5 serisinin A4 ile oldukça benzerlik göstermesi bekleniyor. Önden çekişli 190 hp 2.0 litre turboşarjlı benzinli motorla başlayacak seriye dört çekişli 250 hp 2.0 litre model de katılabilir.

 

İngiltere piyasasında daha çok dizellere odaklanılacak, başlangıçta önden çekişli 150 hp 2.0 litre dört silindirli motor sunulacak. Bu motorun CO2 emisyonu 125 g/km, manuel ya da çift debriyajlı S tronic vitesle birlikte çalışabiliyor. Şu an piyasada olan Q5 modelleri içerisinde en temizinin CO2 emisyonu 147g/km.

 

Daha güçlü altı silindir dizel seçenekler de sunulacak, bunlar arasında A4’ün 215 hp ve 268 hp 3.0 litre V6 motorları da bulunabilir. İkincisi sadece dört çekişli olarak sunulacak. Bu modellerin otomatik vitesli olması bekleniyor.

 

Standart serinin en üstünde yer alacak performans odaklı SQ5 340 hp çıkış gücüne sahip altı silindirli dizel motorla gelecek. RS Q5 ise 2017’de en az 450 bhp çıkış gücüne sahip ikili turbo benzinli motorla sunulacak. Ultra verimli bir plug-in hibrit versiyona da seride yer verilecek. Hibrit sistemde iki elektrikli motor ve turbo benzinli motor birarada bulunacak, modelin CO2 emisyonu 90 g/km değerinin altında olacak.

 

Modeldeki en büyük değişikliklerin bazıları ise iç kabinde olacak. Q5 kaliteli materyaller, geniş renk seçenekleri ve kişiselleştirilebilir özelliklerle sunulacak. Arka kısımda arttırılmış diz ve kafa boşluğu da yolcuları memnun edecek.

 

Otomobilde Audi’nin en yeni versiyon navigasyon sistemi de Google Maps ve Sanal Kokpit entegrasyonuyla birlikte yer alacak. Yeni Q5 2016 yılı sona ermeden galerilere ulaşacak, önden çekişli modellerin fiyatı 32 bin 130 sterlinin (2.0 TDI SE başlangıç fiyatı) biraz altında olabilir, dört çekişli versiyonlar ise 33 bin sterlinden başlayan fiyatlarla satılacak.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo