Alfa Romeo Giulia Veloce 280 hp 2.0 Litre Benzinli Motorla Geliyor

Ototeknikveri     20 Eylül 2016 07:03

Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak Giulia serisinin yeni üyesi Alfa Romeo Giulia Veloce, Alfa’nın ilk tamamen alüminyum dizel motoruna sahip.

Alfa Romeo Giulia Veloce 280 hp 2.0 Litre Benzinli Motorla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo klasil Giulietta modeline “Veloce” ismini ilk eklediğinde takvimler 60 yıl öncesini gösteriyordu. Şimsi ise Giulia bu efsanevi isimden faydalanacak. Gelecek hafta Paris otomobil fuarında tanıtılacak Giulia Veloce versiyonu markanın en yeni Q4 dört çekişli sürüş sistemine ve sekiz kademe otomatik vitese sahip. Modelle birlikte turboşarjlı 2.0 litre benzinli motor ve turbodizel 2.2 litre motor seçenekleri sunulacak. Benzinli seçenek 5250 rpm’de 280 hp (208 kilowatt) çıkış gücü ve 2250 rpm’den itibaren maksimum 400 Nm tork değeri ile etkileyici performans sunuyor. Dizel motor ise 3500 rpm’de 210 hp (156 kW) 1750 rpm’den itibaren 470 Nm tork değerine sahip. Bu motor Alfa’nın ilk tamamen alüminyum yapılı motoru.

 

Paris otomobil fuarında tanıtım için ayrılan gösteri otomobillerinin benzinli versiyonu Misano Mavisi, dizel versiyonu ise Silverstone gri renginde olacak.

Veloce logolu Giulia otomobillerin yanı sıra fuarda üçüncü bir model daha (yukarıda fotoğrafı görülen) tanıtılacak. “Advanced Efficiency” (Yüksek Verimlilik) adı verilen model gelecek yılın başında Giulia ve Giulia Super donanım seviyeleri için sunulacak. Yakıt tasarrufuna önem verenleri hedefleyen bu sedan versiyon 2.2 litre dizel 180 hp (134 kW) motor ve sekiz kademe otomatik vitesle birlikte gelecek. Alfa’ya göre, Giulia serisinin yeni üyesi 100 km’de ortalama 4.2 litre gibi az bir yakıt tüketecek. CO2 emisyonu ise 99 g/km olacak.

 

Bu değerleri elde edebilmek için, Giulia AE düşük basınçlı egzoz gazı resirkülasyon (EGR) valfi, su ve hava soğutmalı ara soğutucu (intercooler), ikincil motor soğutma ünitesi ve özelleştirilmiş vites oranları ile gelecek. Alfa otomobili standart Giulia’ya kıyasla 5 mm alçalttı ve düşük yuvarlanma dirençli 205/60 R16 lastiklerle donatılmış özel alaşım tekerlekler tasarlandı. Bu verimli versiyon 0.23 hava sürtünme katsayısına sahip ve verimliliği arttırmaya yönelik değişikliklere rağmen hala oldukça güçlü performans veriyor. Otomobil 7.2 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıakbiliyor, maksimum hız saatte 230 km.

 

Giulia üçlüsünün yanı sıra Alfa Romeo Paris’te Giulietta ve Mito’nun en yeni versiyonlarını da tanıtacak. Ortadan motorlu 4C coupe ve spider modelleri de yine Paris’te olacak.

Son Güncelleme : 20 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo