Ferrari GTC4 Lusso T 602 hp Güç ile Geliyor

Ototeknikveri     22 Eylül 2016 04:47

California T’nin motoru Ferrari GTC4 Lusso T’ye entegre edildi, böylece Ferrari’nin dört koltuklu serisine yeni bir giriş seviyesi eklendi.

Ferrari GTC4 Lusso T 602 hp Güç ile Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ferrari GTC4 Lusso T, GTC4 Lusso’nun modifiye 3.8 litre V8 motor kullanan bir versiyonu. Yeni V8 modelde, motorun gücü 602 hp’ye yükseltilmiş, tork ise 759 Nm. Çıkış gücü standart V12 GTC4 Lusso’dan 72 hp daha az ancak tork 63 Nm daha fazla. İtalyan firma ilk kez bir modelde iki farklı motor seçeneği sunuyor, GTC4 Lusso aynı zamanda dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra arkadan çekişli alternatifi de bulunacak ilk model. Ferrari’den bir sözcü modelin standart GTC4 Lusso’dan 80 kg daha hafif olacağını belirtti. Bu sayede otomobilin boş ağırlığı 1840 kg’a düşüyor. Daha hafif motor nedeniyle otomobilin ağırlığın %46’sı burun üzerine oturuyor, V12’de ise bu oran %47. GTC4 Lusso T’nin dinamik kontrol sistemleri de yenilenmiş, otomobilin dört çekişli sürüş sistemi ve SSC3 kayma kontrolü sistemlerine yeni ayarlar eklenmiş. Motor değişken besleme yönetimi ile turbo gecikmesini önleyebiliyor ve üç – yedinci vitesler arasında değişken tork eğrileri ile daha doğrusal bir hızlanma sağlayabiliyor.

 

Otomobilin diğer performans değerleri henüz açıklanmadı ancak V8, V12 modelinin 3.4 saniyelik sıfırdan saatte 100 km’ye çıkma hızı ve saatte 334 km maksimum hızına biraz geriden gelerek de olsa yakın değerlere sahip olabilir. GTC4 serisinin giriş seviyesini oluşturacak modelin fiyatı V12’nin fiyatının altında olacak. 

 

Yeni modelin dünya prömiyeri gelecek hafta Paris Otomobil Fuarı'nda yapılacak.

Son Güncelleme : 22 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo