Kia: 25 Yıl İçinde Satışlarımızın Yarısını Otonom Taşıtlar Oluşturacak

Ototeknikveri     25 Eylül 2016 04:14

İngiltere’deki 25. yılını kutlayan Kia, bu kapsamda otomotiv sektörünün gelecek 25 yılı ile öngörülerin yer aldığı bir rapor yayınladı ve otomotiv dünyasının çok büyük ölçüde değişeceğini ortaya koydu.

Kia: 25 Yıl İçinde Satışlarımızın Yarısını Otonom Taşıtlar Oluşturacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia raporda yollarda kendi kendini sürebilen milyonlarca otomobil olacağını ve otoyollarda bu otomobiller için özel şeritler bulunacağını öngörüyor. Bu özel şeritler sayesinde otonom taşıtlar yolla iletişim kurabilecek, engelleri, çukurları ve benzeri şeyleri tespit edebilecek. Ayrıca, otonom taşıtların sayısı arttıkça park cezalarının ve yüksek sigorta masraflarının da azalacağı öngörülüyor. Kendi kendini sürebilen otomobiller içerilerindeki yolcuları indirdikten sonra otomatik olarak en uygun ve yasal park yerini bularak orada kalacak. Bu sayede otomobil sahipleri park cezaları hakkında endişelenmeyecek. Otonom taşıtlar kaza riskini de önemli ölçüde düşüreceği için pahalı sigortalara gerek kalmayacak. Otonom taşıtlarla birlikte otomobil paylaşımı da büyük oranda artacak.

Kia’nın raporunun hazırlanmasında yardımcı olan Dr. Frank Shaw bu konuda şunları söylüyor: “Otomobil endüstrisinin geleceği heyecan verici. Teknisyenlerin, tamircilerin yarattığı ve sürdürdüğü sektör yazılım geliştiricilerinin hakimiyetinde bir sektöre dönüşecek. Otonom sürüşün etkileri en belirgin olarak 2040 yıllarında görülmeye başlanacak. 25 yıl içinde sektör ve teknoloji firmaları daha güvenli, daha verimli ve çevre dostu sürüşü herkesin ulaşabileceği bir noktaya getirecek”.

Son Güncelleme : 26 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo