Japonya için Toyota C-HR’nin Özellikleri Yayınlandı

Ototeknikveri     28 Eylül 2016 07:03

Toyota C-HR Japonya’da 1.8 litre hibrit ya da 1.2 litre turboşarjlı dört silindirli motorla sunulacak.

Japonya için Toyota C-HR’nin Özellikleri Yayınlandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kompakt crossover segmenti dünya çapında büyümeye devam ediyor ve Toyota C-HR (Coupé High-Rider) bu nişe cüretkar bir görünüm getirmeye hazır. Yeni model Japonya’da yıl sonundan önce piyasaya çıkacak. Amerika ve Avrupa ise modele 2017’de kavuşacak. Japonya’da Toyota modeli dört farklı donanım seviyesi ile sunacak. S ve G versiyonları 1.8 litre hibrit dört silindirli motor kullanacak. S-T ve G-T 1.2 litre turboşarjlı dört silindirli motorla gelecek. Toyota bu motorların Japonya için çıkış güçlerini yayınlamadı ancak Avrupa’da hibrit 120 hp (90 kW) çıkış gücüyle sunulacak. Turboşarjlı modeller 114 hp (85 kW) gücünde. Bazı Avrupa piyasalarındaki alıcılar 2.0 litre doğal emişli dört silindirli 148 hp (110 kW) motoru da tercih edebilecek.

 

ABD için sunulacak motorlar henüz bilinmiyor. Bazı söylentilere göre 2.0 litre dört silindirli motor sunulabilir. Eğer Toyota hibriti piyasaya sürerse C-HR ABD’de bu seçeneğe sahip tek kompakt CUV olacak.

 

Toyota yöneticileri seriye daha sonra yüksek performanslı bir versiyon da eklemek istiyorlar. C-HR’ı Nürburgring 24 Hours yarışlarına sokma kararı da bu performans versiyonu olasılığını güçlendiriyor. Yarış versiyonu 1.5 litre dört silindirli 178 hp (133 kW) motora sahip.

 

C-HR’ın Japonya’daki tüm versiyonları Toyota’nın Safety Sense P sürüş yardımı paketi ile geliyor. Kaza önleyici otomatik fren, şeritten ayrılma uyarısı, otomatik uzun farlar ve radar seyir kontrolü paketin içinde. Müşteriler kör nokta izleme ve arka çapraz trafik uyarısı sistemlerine de sahip olabiliyor.

 

Toyota C-HR konseptini ilk olarak 2014 Paris otomobil fuarında tanıtmış, 2015 Frankfurt otomobil fuarında tasarımı yenilemişti. Firma aslında modeli ABD’de Scion olarak satmayı planlamıştı ancak bu markanın ortadan kalkması ile model yine Toyota’ya dönüştü. Küçük CUV güçlü rakiplerle mücadele edecek, bunlar arasında Honda HR-V, Nissan Juke, Mazda CX-3 ve Jeep Renegade sayılabilir.

Son Güncelleme : 28 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo