Seat Arona 2017'de Nissan Juke'a Rakip Olacak

Ototeknikveri     29 Eylül 2016 02:40

Yeni Ateca X-Perience için Paris Otomobil Fuarında yapılan tanıtımda, Seat gelecek yıl bir ürün atağına başlayacağını ve bu kapsamda yeni Arona modelini çıkartacağını duyurdu.

Seat Arona 2017'de Nissan Juke'a Rakip Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ateca ile kompakt SUV pazarına giriş yapan Seat, yeni Arona modeli ile de bir alt segmentte, Nissan Juke, Opel Mokka, Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellerle mücadele verecek. Kanarya Adaları’ndaki Tenerife yakınlarında ve İtalya’daki Piyemonte bölgesinde bulunan aynı adlı iki yerleşimden adını alan crossover model, Seat’ın Barcelona’daki Martorell fabrikasında üretilecek. Model, Leon ve yeni Ibiza ile birlikte 2017’de seriye katılacak. Paris fuarındaki tanıtımda konuşan Seat’ın başkanı Luca de Meo “Leon, Ibiza ve yeni Arona, Ateca ile birlikte Seat’ı ticaret, finans ve marka imajı bakımından güçlendirecek. 2017 yılı Seat için çok özel bir yıl olacak” dedi.

 

Arona ilgili resmi detaylar henüz yayınlanmadı ancak önceki haberlerde crossover modelin yeni nesil Ibiza temel alınarak geliştirileceği ve Nissan Juke, Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka gibi modeller ile rekabet edeceği belirtiliyordu. Modelde MQB platformunun en küçük versiyonu kullanılabilir, bileşenlerin bir çoğunun ise yeni çıkacak VW Polo temelli SUV model ile paylaşılması bekleniyor.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo