Audi RS3 Sedan 400 hp Motorla Geliyor

Ototeknikveri     29 Eylül 2016 07:00

A3 Serisi’nin en güçlü modeli Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı. Yeni Audi RS3 Sedan, güncellenen Mercedes CLA 45 AMG ile rekabete hazır.

Audi RS3 Sedan 400 hp Motorla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, A3 model ailesinin en güçlü üyesi olacak yeni RS3 Sedan modelini, Paris Otomobil Fuarı'nda gün yüzüne çıkardı. Sportback’in 367 hp çıkış gücü ve 465 Nm tork değerini aşarak en güçlü A3 olan sedan versiyon 2.5 litre TFSI motorun daha da güçlü bir versiyonuna sahip. Yeni motor selefinden 26 kilogram daha hafif ve çift enjeksiyon sistemi ile Audi’nin değişken valf kontrol sistemine sahip. Motor 400 hp gücünde, tork değeri ise 1700 rpm – 5850 rpm arasında 480 Nm. Bu özellikleri ile motor piaysadaki en güçlü beş silindirli seçenek. RS3 Sedan sıfırdan saatte 100 km’ye bu mtoorla 4.1 saniyede çıkıyor, maksimum hız ise saatte 250 km. Hız elektronik olarak maksimum 280 km’ye de çekilebiliyor. S-tronic yedi kademe çift debriyajlı vites de otomobilin performansını arttırıyor. Bu şanzıman 2.5 TFSI motorun gücünü quattro sürekli dört çekişli sürüş sistemi ile akslar arasında dağıtıyor.

 

Virajlarda tekerlek içlerine hafifçe fren uygulayan ve otomobilin daha akıcı ve stabil kalmasını sağlayan tekerlek seçmeli tork kontrolü gibi (wheel-selective torque control) elektronik sistemlerle RS3 Sedan her koşulda yüksek performans sağlıyor.

 

Görsel bakımdan model tamamen performans odaklı olduğunu gizlemiyor. Kaporta agresif ve aerodinamik olarak havayı bir bıçak gibi kesiyor denebilecek kadar gelişmiş. Yan hava girişleri dar kanallar oluşturarak terkerlek bombeleri arasında hava akışını daha iyi hale getiriyor, bagaj kapağındaki spoyler ise hava akışının ayrılmasına yardımcı oluyor.

 

İç kabinde otomobil standart olarak MMI 7 inç diyagonal ekran ve iki dairesel kontrol düğmesi ile geliyor. Takviye basıncı göstergesi, yağ termometresi ve yarış kronometresi ise hevesli ve sportif sürücülerin hoşuna gidecek özellikler. Audi RS3 Sedan ayrıca tamamen dijital Audi sanal kokpit ile de sipariş edilebiliyor.

Son Güncelleme : 29 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo