VW'nin Yeniden Yapılanması 2020'ye Kadar Sürecek

Ototeknikveri     30 Eylül 2016 06:49

Paris Otomobil Fuarı'nda Volkswagen ID konseptinin tanımında konuşan Volksagen CEO'su Herbert Diess dieselgate skandalının ardından markanın yeniden yapılanması için önlerinde zorlu yıllar olduğunu belirtti. Diess, elektrikli ID konsepti gibi modellerini piyasaya çıkartacakları zamanları ise "iyi zamanlar" olarak nitelendirdi.

VW'nin Yeniden Yapılanması 2020'ye Kadar Sürecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fuarda bir TV kanalına röportaj veren Volkswagen CEO'su Diess markanın yeniden toparlanması için yapacakları sıkı çalışmanın 2020 yılında tamamlanabileceğini söyledi. Diess "Firmayı yeniden yapılandırmak ve tekrar karlı ve rekabet edebilir hale getirmek için önümüzde üç ya da dört zor yıl daha var" dedi. Diess ayrıca firmanın satışlarının bu yıl artmasını beklediklerini belirtti ve "Volkswagen rayına oturmaya başladı. Önümüzdeki zorluklarla mücadele ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ağustos ayına kadar Volkswagen markasının satışları %0.2 düşerek 3.83 milyon adette kalmıştı. Ağustos ayında ise firma satışlarında %4.7 artış gördü. Bu artışta Tiguan ve Touran gibi yeni modeller etkili oldu. Bünyesinde 12 marka barındıran grubun bu markalarla birlikte satışları ise Ağustos ayına kadar olan sekiz aylık dönemde %1.8 artarak 6.66 milyona ulaşmış, Ağustos ayında ise %6.3 artmıştı.

 

Volkswagen emisyon hilesi skandalını firma bünyesinde derin reformlar yapmak için fırsat olarak kullanmaya çalışıyor. Volkswagen markası aynı adlı grubun en büyük üyesi. Marka krizden önce de sıkıntıdaydı. Dieselgate skandalının ardından girilen dönüşümde yanmalı motorlardan elektrikli ve hibrit teknolojilere geçilecek yeni stratejiler geliştirildi. Bu kapsamda firma çalışanlarını da yeni teknolojiler için eğitiyor.

ID konsepti

ID konsepti Volkswagen'in girdiği yeni yolda bayrak taşıyıcısı görevini üstlenecek. Pilli hatchback otomobil markanın Beetle ve Golf gibi efsane modellerinden esintiler taşıyor. Otomobil 400 - 600 km elektrikli sürüş mesafesine sahip, bu da Tesla Model 3 sedan ile kıyaslandığında iki kat fazla.

 

Dönüşümün bir parçası olarak Volkswagen otomobil paylaşımı ve sürücüsüz toplu taşıma gibi servislerle ilgili de çalışma yürütüyor. Bu yeni servislerle ilgili kurulacak marka grubun 13. üyesi olacak. Yeni markaya Audi, Porsche, Skoda gibi markalarla aynı oranda özen gösterilecek.

 

Devam eden dönüşüm Volkswagen'e aynı zamanda yeni rakipler kazandırıyor. Diess bu konuda ise "Daima çevrimiçi olacak bu elektrikli otomobilimizle Tesla hatta Apple gibi yeni rakipler ile karşı karşıya kalacağız. Mobilitenin yeni çağı ile birlikte iyi zamanar başlayacak" diyor.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo