2017 Audi Q5 Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     30 Eylül 2016 11:54

Kapsamlı bir ipucu kampanyasının ardından, Daha hafif, daha agresif olan ikinci nesil 2017 Audi Q5 nihayet paketinden çıktı.

2017 Audi Q5 Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Paris Otomobil Fuarı’nda sergilenen Audi’nin yeni SUV’si firmanın kendi deyimiyle “Audi sedan otomobillerin sportifliği ile esnek kullanıma imkan veren bir iç kabin ve çok yönlü bir karakteri birleştiriyor”. Modelde en yeni bağlanabilirlik ve sürüş yardımı sistemleri de mevcut. Audi Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Stadler yeni Q5 için “Yeni nesil ile çıtayı daha da yukarıya taşıyoruz. Quattro dört çekişli sürüş sistemi ultra teknolojisi ile modelde yer buldu, ayrıca yüksek verimlilikli motorlar, havalı süspansiyon ve amortisör kontrolü, kapsamlı multimedya ve sürüş yardımı sistemleri otomobille birlikte geliyor” dedi. 2017 Audi Q5 selefinden daha haşin bir görünüme sahip, bu da off-road yeteneklerini yansıtıyor. Tasarımda Q7 ve Q2 modellerinden esintiler var. Ön panjur ve yüksek çözünürlüklü Matrix LED farların şekilleri otomobilin bir Audi olduğunun hemen anlaşılmasını sağlıyor. Dış cephe ise SUV stilini her detayı ile belli ediyor.

Kaputun altına bakıldığında yeni Q5 aslında bir A4 diyebiliriz. Bu iki model aynı MLB platformunu paylaşıyor. Hatta Q7 de bu platformu kullanıyor. MLB sayesinde Q5 90 kg daha hafifliyor, buna rağmen otomobil selefinden daha uzun (4.66 metre). Genişlik 1.89 metre, yükseklik 1.66 metre, aks aralığı ise 2.82 metre. Bagaj kapasitesi 550 – 610 litre arasında değişiyor, bu da eskisinden 10 litre daha fazla. Arka oturma sırası katlandığında kapasite 1550 litreye çıkıyor.

 

Beş yolcu kapasiteli geniş kabinde ilk olarak standart 7 inç tablet tipi bağımsız ekran ya da döner buton ve dokunmatik pedle kontrol edilebilen opsiyonel 8.3 inç ekran dikkat çekiyor. Audi Virtual Cockpit (sanal kokpit) de yine opsiyonlar listesinde. Diğer özellikler arasında LTE modülü, Wi-Fi erişim noktası, Audi Connect hizmetleri, Audi phone box kablosuz şarj özelliği, Bang&Olufsen ses sistemi, arka koltuklar için eğlence merkezi görevi gören Audi tablet, Apple CarPlay ve Android Auto desteği ve geniş bir dizi sürüş yardımı ve güvenlik sistemleri bulunuyor.

Motor serisi 252 hp çıkış gücünde 2.0-litre TFSI benzinli ve dört adet TDI dizel motordan oluşuyor. Bu motorlar da 2.0-litre 150 hp, 163 hp ve 190 hp, 3.0-litre ise 286 hp gücünde ve 620 Nm tork değerine sahip. Seçilen motora göre altı kademe manuel vites ya da yedi kademe S tronic vites sunuluyor. En üst donanım seviyesinde ise 8 kademe tiptronic vites seçeneği var. Quattro dört çekiş sistemi tüm modellerde standart, sadece 150 hp dizelde ekstra ücret karşılığı önden çekişli sistem eklenebiliyor.

 

Q5’in giriş seviyesi versiyonu beş linkli ön ve arka süspansiyon, ayarlanabilir amortisör ve çelik yaylara sahip, bu donanım A4 ile benzer. Daha önce ipucu kampanyası sırasında belirtildiği gibi havalı süspansiyon seçeneği de sunulacak, bu süspansiyonda Q7’den alınan otomatik seviyelendirme özelliği olacak.

 

Yeni Q5 gelecek yılın başlarında Avrupa’daki bayilere ulaştığında beş yeni donanım seviyesi ile gelecek: Sport, Design, S Line spor paketi, Design Selection ve S Line dış tasarım paketi. Müşteriler 14 farklı dış cephe rengi seçeneğine sahip olacak. Tüm otomobiller Meksika’da üretilecek ve başlangıç fiyatı 45 bin 100 euro olacak.

Son Güncelleme : 30 Eylül 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo