Bu Yılki Paris Otomobil Fuarın'da Citroen'in Yıldızı Yeni C3 Oldu

Ototeknikveri     02 Ekim 2016 05:21

Yeni Citroen C3, C4 Cactus modelinin başarısını daha da ileriye taşıyor.

Bu Yılki Paris Otomobil Fuarın'da Citroen'in Yıldızı Yeni C3 Oldu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız markanın taze hatchback otomobili dünya prömiyerini 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Renault Clio ve Ford Fiesta ile rakip olacak Citroen C3, 2017 yılının başlarında piyasaya çıkacak. C3, Citroen için önemli bir model çünkü firmanın DS markası ayrıldıktan sonraki ilk anaakım modeli bu olacak. DS 3 modelini kaybeden Citroen bunun yerini C3 ile dolduracak ve hala başarılı küçük otomobiller yapabildiğini kanıtlayacak. Yeni C3’ün dış cephesi Citroen C4 Picasso’nun izinden gidiyor diyebiliriz. Ayrıca C4 Cactus’den de bazı önemli tasarım bileşenleri alınmış. Ön kısımda ultra ince gündüz sürüş ışıkları, kısa ve kalın farlar ve tamponun aşağı kısımlarında konumlandırılmış sis lambaları görülüyor. Arka lambalar C4 Cactus’dekiler ile benzer, LED teknolojisi ile kullanılarak tasarıma daha fazla derinlik katılmış.

 

Kanatlar oldukça düz ancak karmaşık metal yüzeylerin azlığı Citroen’in inovatif Airbump teknolojisi ile dengelenmiş. Dokulu koruyucu plastik finiş ilk olarak C4 Cactus’de karşımıza çıkmıştı, serinin geri kalanında da devam edecek gibi görünüyor. Yeni C3 dokuz farklı dış cephe renk seçeneği ve çatı, sis lambaları çevresi, yan aynalar, Airbump çevresi için üç farklı kontrast ton seçeneği ile geliyor. Seride toplamda 36 farklı renk kombinasyonu var.

 

Kabin C4 Cactus’ün “sofistike sadelik” prensibini devam ettiriyor. Fasyada daha az düğme var, fonksiyonların pek çoğu 7 inç dokunmatik ekranla kontrol edilebiliyor. Multimedya sistemi Apple CarPlay ve MirrorLink desteği ile geliyor. Daha sonra Android Auto desteğinin de gelmesi bekleniyor.

 

C4 Cactus’den pek çok tasarım öğesi devam ettirilmiş, kapı içlerinde Airbump işlemeler ve özel tasarımlı kapı tutacakları dikkat çekiyor. Torpido gözü etrafındaki bölge Cactus’dekinden daha geleneksel görünüyor ancak farklı ton ve doku seçenekleri bulunan renkli yüzeyler canlılık katıyor.

 

İç kabin kişiselleştirmesi için farklı modlar sunulmuş. Standart konfigürasyon olarak gelen Metropolitan Gri koltuklar ve konsolda daha yumuşak tonlar ve dokulara sahip, Urban Red modunda kırmızı dikişler ile dinamik bir his yakalanmış, koyu ve parlak renkler karıştırılmış. En pahalı kabin modu ise Hype Colorado. Bu modda yumuşak, üst düzey kaliteli materyaller kullanılmış, özel döşeme ve iki tonlu direksiyon sunuluyor.

 

Yeni C3’te en dikkat çeken yeni teknoloji ConnectedCam. Öne bakan, iki megapiksel çözünürlüklü, GPS özellikli kamera arka aynasına monte edilmiş. Kamera öncelikle trafik kazalarını ya da olaylarını kaydetmek için tasarlanmış. Kaza durumunda aktif olan cihaz önceki 30 saniyeyi ve takip eden 60 saniyeyi kaydediyor. Sürücü aynı zamanda kabindeki bir butondan cihaz aracılığı ile dışarısının fotoğraflarını ya da videolarını da çekebiliyor hatta sosyal medyada paylaşabiliyor.

 

Citroen yeni otomobille ilgili çok az teknik detay yayınladı ancak otomobilin PF1 şasi teknolojisi ile üretilmeye devam edileceği biliniyor. Modelin önceki nesillerinde, C4’te, Peugeot 208 ve C4 Cactus’te de aynı teknoloji bulunuyor. 3.99 metre uzunluğundaki yeni otomobil Fiesta ve VW Polo’nun yeni nesillerinden daha küçük olacak. C3’ün bagaj kapasitesi süpermini sınıfı için oldukça iyi; 300 litre.

 

Motor serisi ise PSA’nın PureTech benzinli motorlarından ve BlueHDi dizellerden oluşacak. PureTech seçenekleri 68 hp, 82 hp ve 110 hp güç çıkışlarına sahip 1.2 litre üç silindirli motorlardan, dizeller 1.6 litre 75 hp ve 100 hp motorlardan ibaret. Start-stop özelliği büyün seride standart olacak. Başlangıçta manuel vites sunulacak, sonrasında ise altı kademe otomatik vites seçeneği de gelecek.

 

Yeni C3 selefi gibi sadece beş kapılı olarak sunulmaya devam edilecek. Fiyatlar şu an piyasada olan modelle benzer olacak.

 

C3 ailesi 18 ay içinde genişleyecek. C3 Picasso MPV yenilenirken, Citroen aynı zamanda Nissan Juke ve Opel Mokka ile rekabet edecek bir küçük SUV versiyon da planlıyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo