Paris Otomobil Fuarının En İyileri

Ototeknikveri     02 Ekim 2016 08:54

2016 Paris otomobil fuarı çok sayıda farklı otomobile ev sahipliği yaptı. Sizler için en iyileri inceledik.

Paris Otomobil Fuarının En İyileri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Paris otomobil fuarı çok sayıda yeni otomobille ziyaretçilerini bu yıl da etkiledi. Özellikle sektördeki teknolojik gelişmeler öne çıktı. Volkswagen ID, Renault Trezor ve Mercedes Generation EQ gibi elektrikli konseptler bu yılın en dikkat çekenleri arasındaydı. Konseptler ise gelecek yıllarda yollarda göreceğimiz otomobillere ışık tuttu. BMW Concept X2, SsangYong LIV-2 ve Hyundai RN30 öne çıkan konseptler arasında. Yeni üretim modelleri ise bayilere gelmeden hemen önce Paris’te boy gösterdi. Skoda Kodiaq, Honda Civic, Land Rover Discovery, Nissan Micra, LaFerrari Aperta ve Audi Q5 üretim modelleri arasında ilgi görenlerden bazılarıydı.

 

Hyundai RN30 konsepti

Hyundai bu konseptle bütün yaratıcılığını sergilemiş. Hyundai’nin i30 performans modelinin konsept versiyonu, şişkin tekerlek bombelerine sahip ve büyük tekerlekler üzerine oturuyor. Otomobilin ön kısmı geniş ağızlı bir ön panjur ve çatık kaşlı farlarla agresif bir görünüm veriyor. Konsept Hyundai’nin 2017 Ford Focus ST rakibi modelinin nasıl görüneceğine dair fikir veriyor ancak geliştirme otomobillerinin daha agresif görünmesi, üretimde bunun yumuşatılması sık rastlanan bir durum. Dolayısıyla üretim versiyonu çok daha uysal bir görünüme sahip olacaktır. RN30 konsepti Hyundai’nin performans odaklı N modellerinin standart otomobillerinden oldukça farklı görüneceğini de kanıtlıyor.

 

Land Rover Discovery

Yeni Discovery başka hiç bir SUV’de görülmeyen düzeyde konfor, güvenlik ve uyumlanabilirlik sunuyor. Land Rover modeli “dünyanın en iyi aile SUV’si” olarak tanımlıyor. Modelin hafif alüminyum konstrüksiyonu ağırlığı 480 kg azaltıyor, bu da daha yüksek verimlilik ve daha düşük CO2 emisyonu olarak geri dönüyor. Yeni Discovery sizi daha yola çıkmadan etkilemeyi başarıyor. Tamamı yetişkinlerin rahatça oturabileceği genişlikte yedi koltuğu ile iç kabin oldukça lüks.

 

Nissan Micra

Yeni Micra dünyanın en büyük hatchback piyasası Avrupa için hazırlandı. Nissan Avrupa’da yeni nesil süpermini modelinin dramatik stili, üst düzey turboşarjlı motoru, kıvrak şasisi ve kapsamlı güvenlik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekmek istiyor. Şu an piyasada olan nesil müşteriler için biraz hayal kırıklığı olmuştu. Yeni Micra olumsuz eleştirileri geride bırakıp daha tatmin edici bir deneyim sunacak gibi görünüyor. Nissan’ın yeni 5. nesil süper mini otomobili için Avrupa’da satışlar 2017 yılının Mart ayında başlayacak.

 

MINI Clubman JCW

Yeni Clubman JCW modelinin hazırlandığını geçen yıl öğrenmiştik. Dört çekişli sürüş sistemi ve turboşarjlı 2.0 litre motorla gelecek model Paris’te tanıtıldı. Fazla çıkış gücü olmasa da, otomobil 6.3 saniyede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkarak iyi bir performans sunuyor. Bir MINI olduğu için aynı zamanda oldukça kıvrak ve sürüşü keyifli.

 

Mercedes-AMG GT Roadster

Elektrikli otomobillerin ve füturistik konseptlerin hakim olduğu fuarda Mercedes-AMG GT Roadster saf otomobil ruhunu yansıtmaya devam ederek diğerleri arasından sıyrılıyordu. Bu model piyasadaki en güzel görünümlü otomobillerden birisinin en üst donanım seviyesi, beğenilmeyecek hiç bir şeyi yok. Mercedes tasarımcıları Mercedes-AMG GT Roadster ile gurur duyabilir.

 

Citroen CXperience

Citroen, resmi olarak duyurduğu Cxperience konsepti ile gelecek nesil amiral gemisi modelinin nasıl görünebileceğinin ipuçlarını veriyor. Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenen Cxperience konsepti, 4.85 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe, 1.37 metre yükseliğe ve 3 metrelik aks açıklığına sahip. Oldukça büyük boyutlarına karşın agresif ve sportif bir görünümü hatchback karoser ile birlikte sunabilen Cxperience konseptinin iç mekanı da ilgi çekici özellliklere sahip.

 

Honda Civic

Type-R versiyonu fuarda daha fazla öne çıksa da, standart versiyon Civic severlerin hala gözdesi.

 

Yeni onuncu nesil Honda Civic, C segmentinde ileriye doğru atılmış ciddi bir adım teşkil ediyor ve firmanın tarihindeki en büyük tek model geliştirme programından faydalanıyor. Civic Avupa’da Honda için çekirdek bir model ve bölgede firmanın güçlü satışlarının, ayrıca üretim tarihinin kalbini oluşturuyor. 40 yıllık bir mirasa sahip otomobil “tüm insanlar için bir otomobil, dünya için bir otomobil” sloganı ile özetlenen orijinal Civic konseptine sadık kalıyor. Özgün tasarım, sportif stil ve esnek kullanım kolaylığı biraraya gelerek mükemmel sürüş dinamikleri ile tamamlanmış.

 

Skoda Kodiaq

Çek üretici Skoda’nın, SUV atağındaki en önemli adımı olan Kodiaq, Paris Motor Show’da ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Markanın ilk büyük SUV modeli olarak dikkatleri üzerine çeken Kodiaq, şubat ayından itibaren Türkiye’de satışa sunulmaya başlanacak. Skoda açısından yepyeni bir dönemi işaret eden Kodiaq, Türkiye’de de markaya yeni hayranlar katacak. Çekiciliğin yanı sıra olağanüstü pratikliği de bir arada sunan Kodiaq, 5 koltuklu veya 7 koltuklu olarak tercih edilebilecek. Kodiaq, Skoda’ya özgü “akıllıca” donanımların yanı sıra en son teknolojiye sahip eğlence ve güvenlik sistemleriyle de satın alınabilecek.

 

Peugeot 3008

Peugeot 3008 eskisine göre çok daha şık bir görünümle karşımızda. SUV havası taşıyan modelin iç kabini de i-Cockpit ve yüksek çözünürlüklü geniş ekran ve kaliteli materyallerle dikkat çekiyor. 520 litrelik bagaj kapasitesi çekici görünümün yanı sıra pratikliği de modele taşıyor. Peugeot 3008 bu özelliklerle Nissan Qashqai ve benzerlerini epey zorlayacak gibi görünüyor.

 

Citroen C3

Yeni Citroen C3, C4 Cactus modelinin başarısını daha da ileriye taşıyor. Fransız markanın taze hatchback otomobili dünya prömiyerini 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirdi. Renault Clio ve Ford Fiesta ile rakip olacak Citroen C3, 2017 yılının başlarında piyasaya çıkacak. C3, Citroen için önemli bir model çünkü firmanın DS markası ayrıldıktan sonraki ilk anaakım modeli bu olacak. DS 3 modelini kaybeden Citroen bunun yerini C3 ile dolduracak ve hala başarılı küçük otomobiller yapabildiğini kanıtlayacak.

 

Yeni C3’ün dış cephesi Citroen C4 Picasso’nun izinden gidiyor diyebiliriz. Ayrıca C4 Cactus’den de bazı önemli tasarım bileşenleri alınmış. Ön kısımda ultra ince gündüz sürüş ışıkları, kısa ve kalın farlar ve tamponun aşağı kısımlarında konumlandırılmış sis lambaları görülüyor. Arka lambalar C4 Cactus’dekiler ile benzer, LED teknolojisi ile kullanılarak tasarıma daha fazla derinlik katılmış.

 

Renault Trezor

Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan Renault Trezor konsepti geleceğin elektrikli, sürücüsüz grand tourer modelinin nasıl görüneceğine dair bir fikir sunuyor. Konsept bazı agresif özelliklere ve abartılı boyutlara sahip. Tüm büyük konseptler gibi Trezor aynı zamanda Renault’nun hangi yönde ilerlediğini gösteriyor. Bu anlamda görünen o ki firmanın ortağı Nissan’ın etkisini bundan sonra daha fazla hissedeceğiz. Buna rağmen, bir stil çalışması olarak Trezor tam bir Fransız kimliğine sahip. Uzun, şık ve cüretkar tasarım çarpıcı kırmızı iç kabinle tamamlanıyor. İyi bir konsept otomobil olan Trezor bu yüzden gerçeklikten epey uzak, firmanın hayal gücünün bir ürünü ve bu yönüyle Renault’nun stil anlayışını yeniden yapılandırmasını sağlıyor.

 

Honda Civic Type R prototype

Paris’teki prototip ile 2017’de çıkacak yeni nesil Civic Type R modelinin stili hakkında tatmin edici şekilde fikir edinilebiliyor. Yeni Civic hatchback modelinin alçak ve geniş boyutları temel alınarak geliştirilen Type R prototipi kaslı kaporta stili ve aerodinamik performansı geliştiren modifikasyonları ile dikkat çekiyor. Dış cephe fuara özel olarak yansımalı, ince taneli ve fırçalanmış alüminyum efektli finiş ile kaplanmış.

 

Model gelecek yıl üretim versiyonu ile tanıtılacak. Modelin üretimi Honda’nın İngiltere Swindon fabrikasında yapılacak. Satışların ise 2017’nin ikinci yarısında başlaması bekleniyor.

 

Volkswagen I.D. Concept

Dieselgate skandalının ardından umudunu elektrikli otomobillere bağlayan Volkswagen’in gelecek vizyonu I.D. konsepti ile ortaya kondu.

 

Elektrikli hatchback 2020’de üretime girecek ve gücünü 168 hp elektrikli motordan alacak. Otomobil tek şarjla sürüş koşullarına göre değişen şekilde 400 – 600 km arası gidebilecek. Konsept Volkswagen’in diğer modellerinden tamamen farklı bir tasarıma sahip. ID’nin düşük hava sürtünme katsayısı odaklı beş kapılı kaportası pürüzsüz kaporta paneleri ve düz kapı tutacaklarına sahip. Yanmalı motora sahip olmayan modelde dolayısıyla ön panjur da yok. Kaput kısa ve köşeli, ön cam ise uzun. Panoramik tavan arkaya doğru uzanarak çatı spoyleri ile birleşiyor, spoyler aerodinamik verimliliği arttırıyor.

Son Güncelleme : 03 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo