2018 Skoda Yeti Yeni Kodiaq’tan İlham Alacak

Ototeknikveri     03 Ekim 2016 02:46

Skoda’nın yeni küçük SUV’sinin tasarımı Kodiaq’tan stil özellikleri alacak ve 2018’de piyasaya çıkacak.

2018 Skoda Yeti Yeni Kodiaq’tan İlham Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Skoda Yeti’nin stili belirlendi. Firmanın tasarım şefi Jozef Kaban tüm özelliklerden söz etmese de Yeti’nin şu anki kendine özgü kutu benzeri stilinin tamamen terk edilmeyeceğini söyledi. Kaban, Kodiaq’tan bazı özelliklerin yeni 2018 Yeti’ye taşınacağını, yeni Yeti’nin ilk kez 2017 yılının ortasında tanıtılacağını açıkladı. Kaban “Kodiaq’ın her segmentte iyi durabilecek özellikleri var. Bu model çok çekici bir SUV dünyasına kapı açıyor. Dolayısıyla tabii ki diğer SUV modellerimizin de görünümlerini etkileyebilir. Yeni Yeti’nin de böyle olacağını söyleyebilirim. Kodiaq ile bire bir aynı görünmeyecek ama etkilenecek. Her ailede olduğu gibi, büyük ağabey diğerlerini etkileyecek ancak her aile üyesi kendi karakterini ve yeteneklerini de muhafaza edecek” dedi.

 

Kaban’ın yorumları Kodiaq’ın en belirgin bazı özelliklerini, örneğin ön ve arka aydınlatmalarını, ön panjur tasarımını, yan ve arka profillerini akla getiriyor. Şu anki Yeti 2009’dan beri piyasada ve çıkışından beri her yıl satışlarını arttırdı. Öte yandan, segmentteki patlamaya rağmen modelin satış büyümesi son iki yıldır yavaşladı. Avrupa çapında 65 bin adet satan Yeti’nin satış rakamı piyasa lideri Nissan Qashqai’nin çeyreği kadar.

 

Yeni nesilde 2018 Skoda Yeti’yi Volkswagen Grubu’nun MQB platformuna taşıyabilecek. Bu da en yeni teknolojilere ve motorlara erişim sağlayacak. Bunlar arasında bazı otonom sürüş teknolojileri de olabilir.

 

MQB platformuna geçiş aynı zamanda 2018 Skoda Yeti’nin VW Grup içerisinde Seat Ateca, VW Tiguan ve Audi Q3 ile birarada konumlanmasını sağlayacak. Böylece Volkswagen Grup Avrupa piyasasının en iyi SUV serisini sunacak.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo