FORD KUGA MI VOLKSWAGEN TİGUAN MI KARŞILAŞTIRMA

Ototeknikveri     07 Ağustos 2013 03:08

Kompakt SUV\'lar arasında yer alan iki dikkat çekici model

FORD KUGA MI VOLKSWAGEN TİGUAN MI KARŞILAŞTIRMA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak 2008 yılında ülkemizde yollara çıkan Volkswagen'in başarılı SUV'u Tiguan 2012 yılında geçirdiği makyaj operasyonu ile güncel yüzüne kavuşmuştu. İlk jenerasyonu ile ilgi çeken Ford Kuga ise bu yıl ülkemizde yeni nesliyle satışa sunularak 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğine kavuşmasıyla segmentte yeni bir alternatif haline gelmişti. Tüm Dünya'da başarılı satış rakamlarına ulaşmayı başaran her iki model ülkemizde de yoğun ilgi görüyor.  

   

EuroNcap güvenlik testlerinde 5 yıldız alan her iki araçtan Volkswagen Tiguan, 4426 mm uzunluğa, 1809 mm genişliğe ve 1703 mm yüksekliğe sahip. Ford Kuga ise, 4524 mm uzunluğu, 1838 mm genişliği ve 1744 mm yüksekliğe ile rakibinden daha büyük dış boyutlara sahip. Uzunluktaki 10 cm'e yaklaşan farkın yanında Kuga'nın 2690 mm'lik aks mesafesinin Tiguan'ın 2604 mm'lik değerinden fazla olması dikkat çekiyor. 

   

Her ikisi de yerden yaklaşık 20 cm yüksek yapıları sayesinde avantaj sağlayan araçlardan, Tiguan'ın 1569 mm'lik ön iz ve 1571 mm arka iz mesafeleri Kuga'dan 6'şar mm daha fazla. Kuga yaklşam ve uzaklaşma açıları konusunda Tiguan'a üstünlük sağlarken engel aşma açısı konusunda ise rakibinin gerisinde kalıyor.

   

İç mekana geçildiğinde güncel Focus modellerinden izler taşıyan Kuga'nın tasarımı, Golf Plus'takini andıran bir dashboarda sahip Tiguan'a göre daha modern bir görünüme sahip. Rakibinden uzun olmasının avantajını iç boyutlarda çok faz hissettiremeyen Ford Kuga, ön koltuklarında sunduğu 1013 mm lik baş mesafesiyle rakibinden 21 mm daha fazlasını sunuyor. Ön koltuklarında 1027 mm ile Tiguana göre 9 mm daha fazla bacak mesafesi sunan Kuga, 1421 mm'lik omuz mesafesi ile rakibinin yaklaşık 6 cm gerisinde kalıyor. 

   

Arka koltuklara geçildiğinde ise ön koltuktaki ile benzer bir durumla karşılaşıldığı görülüyor. Arka koltuklarında 991 mm'lik baş mesafesi sunan her iki araçtan Kuga 934 mm'lik diz mesafesiyle rakibinin 910 mm'lik değerinden fazlasını sunuyor. Omuz mesafelerinde ise 1459 mm ile Tiguan, 1404 mm mesafe sunabilen Kuga'nın önünde yer alıyor.

   

Ford Kuga'nın 456 litrelik bagaj hacmi, 470 litrelik bagaja sahip Tiguan'ın gerisinde kalırken, arka koltukları katlanmasıyla 1603 litreye ulaşan hacim aynı durumdaki rakibinin 1510 litrelik değerine üstünlük sağlıyor.

   

Motor ve şanzıman seçeneklerine geldiğimizde ise iki aracın en yakın konfigürsayonu 2.0 litrelik dizel motor seçeneklerinde sunduğu görülüyor. En üst seçenek olan bu versiyonlar hem otomatik şanzımana hem de dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Baz versiyonlar incelendiğinde ise Kuga'nın 150 hp güç üreten 1.6 litrelik turbo benzinli motor ile manuel şanzıman, Tiguan'ın ise 122 hp'lik güce sahip 1.4 litrelik turbo benzinli motor ile manuel şanzıman sunduğu görülüyor. Kuga'da en çok ilgi gören seçenek olan 180 hp güç üreten 1.6 litrelik turbo benzinli motor, hem otomatik şanzıman hem de dört tekerlekten çekiş sistemini sunarken, Tiguan'da yer alan 160 hp güç üreten 1.4 litrelik turbo benzinli ünite ya otomatik şanzıman olan DSG ya da dört tekerlekten çekiş sistemi ve manuel şanzıman birlikteliği ile alınabiliyor.

Ford Kuga'yı incelemek için lütfen tıklayınız.

Volkswagen Tiguan'ı incelemek için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo