Alfa Romeo Stelvio’dan yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     11 Ekim 2016 08:57

İtalyan SUV Alfa Romeo Stelvio ilk kez ağır kamuflajı olmadan görüntülendi. Otomobilin mühendisliği özellikle sürüş meraklıları için yapıldı.

Alfa Romeo Stelvio’dan yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha önceki prototipler ağır kamuflaj altındaydı ancak son gelen fotoğraflarda SUV’nin coupe tavan çizgisi ve uzun kaputu dahil pek çok yerini net şekilde görebiliyoruz. Görünüm Maserati Levante’den çok uzak değil. Stelvio’nun bu modelin ikizi olacağı konuşuluyor. Yeni Stelvio’nun gelecek yılın başlarında satışa çıkması bekleniyor. Alfa Romeo CEO’su Reid Bigland modelin tam bir sürücü otomobili olmak üzere tasarlandığını belirtti. Bigland “İnsanlar sürüş dinamiklerinden çok etkilendikleri için orta boy SUV modelimizi satın almak isteyecek. Alfa’nın her bir otomobili bir sebepten kendini diğerlerinden ayırmalı, özgün olmalı. Bu otomobil de hayal kırıklığına uğratmıyor ve çok iyi sürüş keyfi veriyor” dedi.

 

Stelvio ismi henüz resmi olarak onaylanmayan yeni SUV piyasa taleplerini yansıtan bir otomobil olacak. Bigland’İn bu konudaki açıklamaları şöyle: “Tüm dünya SUV’lere yöneliyor. Birkaç yıl önce bir Alfa SUV markanın kimliğinden pek beklenmeyen, alışılmadık bir şey olarak görülürdü. Şimdi ise bu fikir gayet mantıklı geliyor. İşimiz müşterilerin tercihlerini ve isteklerini göz önünde bulundurmak, insanlara istediklerini vermek”.

 

Önceki görüntüler

Geçen ay Fiat Chrysler’in Youtube kanalına bir video yüklendi, videoda Stelvio üretim formu ile görülebiliyor. Ne var ki, video hızlı bir şekilde kanaldan kaldırıldı. Bu da yanlışlıkla yayınlanmış olabileceğini düşündürdü ancak videonun yayında olduğu kısa süre içinde pek çok kişi ve medya mensupları ekran görüntülerini alarak kaydetti.

 

Bu ekran görüntülerindeki arabanın -küçük tekerleklerinden- giriş seviyesi olduğu anlaşılıyor. Fotoğrafta otomobilin burnu ve coupe çatı çizgisi görülebiliyor.

 

Son fotoğraflardan önce şasi test otomobilleri bir Fiat 500L kaportası içinde de görüntülenmişlerdi.

 

Motor ve şanzımanlar

Alfa Romeo SUV gelecek Fiat ve Jeep orta boy SUV’ler ile aynı bileşenleri ve platformu paylaşacak, motorlar ve şanzımanlar ise farklı olacak. Üç marka ile FCA grubu SUV segmentinin büyük kısmını kapsayacak. Jeep’ler sağlam off-road araçları olurken Fiat’lar off-road yetenekleri ile otoyol pratikliğini birleştirecek, Alfa Romeo’lar ise en yüksek performansı sunacak.

 

Crossover otomobilin motorlarını Giulia sedan ile paylaşacağı düşünülüyor. Bu da modelde farklı güç çıkışı seçenekleri ile 2.2 litre dizel ve 2.0 litre benzinli motorlar bulunacağı anlamına geliyor. En üst seviye Quadrifoglio’nun iki turboşarjlı 3.0 litre V6 motoru da seride 503 hp güç çıkışıyla yer alabilir. Bu model doğrudan Porsche’nin performans SUV’leri serisi ile rekabet edebilir.

 

İç kabinde modelin Alfa Romeo Giulia ile benzer bir konsola sahip olması bekleniyor. Stelvio, FCA’nın (Fiat Chrysler Otomobilleri) modüler temel bileşenlerini kullanıyor.

 

FCA’nın modüler platformu ile daha sonra BMW 5 Serisi ile rekabet edecek büyük bir model de çıkacak. Bunu birisi Stelvio’dan daha küçük, diğeri daha büyük iki başka model takip edecek. En son olarak da iki özel modelle Alfa Romeo’nun ürün atağı tamamlanacak.

 

Çıkış tarihi

Alfa Romeo henüz Stelvio için bir çıkış tarihi onaylamadı ancak otomobilin 2017’nin başlarında tanıtılması bekleniyor. Aynı yılın sonbahar aylarında modelin İngiltere satışları başlayabilir. Modelin BMW X3 ve Porsche Macan ile rekabet etmesi bekleniyor. Bu göz önünde bulundurulursa, modelin fiyatı 40 bin sterlinden başlayabilir.

 

Yeni SUV aslında Alfa Romeo’nun geciken modellerinden birisi. FCA’nın orijinal planı 2018’den önce yedi yeni Alfa modeli çıkartmaktı. Daha sonra bu planın ancak 2020 yılında tamamlanabileceği açıklandı.

Son Güncelleme : 12 Ekim 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo