YENİ BMW i8'İN TEKNİK DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Ototeknikveri     07 Ağustos 2013 05:08

BMW\'den yeni sporcu hybrid; i8

YENİ BMW i8'İN TEKNİK DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüzün en ileri teknolojilerine sahip spor otomobili olarak nitelendirilebilecek yeni BMW i8'in, Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuar'ı öncesi teknik detayları ortaya çıktı. Plug-in hybrid sistemi ile hem çevreci hem de sportif olmayı hedefleyen yeni i8, aerodinamik tasarımıyla da bu hedeflerine uyumm sağlıyor. Kısa tampon çıkıntıları, uzun ama yatık tavanı ve aerodinamisi optimize edilmiş 20 inçlik jantları ile 0.26 cd'lik hava sürtünme değeriyle öne çıkan yeni i8, doğal deriden yapılmış koltuklarıyla  2+2'lik oturma düzenine sahip. 

BMW modellerinde kullanılan 6 silindirli 3 litrelik benzinli motordan geliştirilen ve arka tekerleklere gücünü iletecek olan 1.5 litrelik üç silindirli benzinli motor, 231 hp güç ve 320 Nm tork üretiyor. Gücünü ön tekerlekler üzerinden yola aktaracak olan 131 hp güç ve 250 Nm tork üretebilen elektirik motoru, benzinli motor ile birlikte, toplamda 362 hp güç ve 570 Nm tork üretecek. Motorların ön ve arkada konumlandırılmasıyla dört tekerlekten çekiş imkanını da sunacak olan i8, 0'dan 100 km/s hıza 4.5 saniyede ulaşabilecek. 250 km/s ile sınırlandırlan son hıza sahip araç 2.5 litrelik tüketim değeriyle de dikkat çekiyor. Sadece elektik motoru ile 120 km/s hıza ulaşabilen yeni i8'in sadece elektrikli moddaki menzili ise 35 km. Geleneksek güç çıkışlarından 3 saatte şarj olabilen i8, BMW'nin özel WallBox sistemi ile 2 saatte şarj olabiliyor. 

59 gr/km'lik emisyon değeriyle son derece çevreci olmasının yanında yüksek performans sunan aracın en büyük özelliklerinden biride yüksek teknolojisi sayesinde 1490 kg'da tututlan boş ağırlığı. Karbon fiber takviyeli plastik (CFRP), magnezyum ve alüminyum malzemeler kullanılarak yapılan ağırlık tasarrufunun yanında, cep telefonlarındakine benzer kimyasal işlemlerle sertleştirilmiş özel camların kullanımı ile lamine yan camlara göre %50 ağırlık tasarrufu sağlanmış. 

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo